2013. szeptember 30., hétfő

29.9.2013

- az egyes járművek HP-ja nem véletlenszerűen lett kiszámolva, WG-nek van egy programja/Ecel tábla algoritmusa a kiszámolásra, de nem lesz nyilvános
- a KV-5 "minitorony" (néha Artoo-nak becézik :D) gyengepont kivétele, nincs tervben
- amikor WoWp kijön, akkor a játékos statisztikák "wipe"-olva lesznek
- plusz objektumok az új pályák elfoglalás körébe (régiekkel összehasonlítva) azért lettek berakva, hogy érdekesebb legyen a játékosoknak
- SerB megerősíti, hogy az E-50 rendelkezik a legrosszabb álcafaktorral a 9es közepesek közül
- nme lesz megoldás az olyan játékosokra akik elzárják a célpontot az ágyúd elől: "A játékosokra bízzuk"

- a jelek szerint, a garázs-csaták még mindig tervben vannak. Storm: "Egyelőre nem közlünk részleteket a móddal kapcsolatban. Berakjuk, teszteljük, aztán beszélünk."
- a játékon belüli Löwe, Storm állítása szerint, az W1662 Löwe variánsra van alapozva a "Panzer Tracts"-ból
- Storm azt mondja, hogy az akadályokra való tüzelés, a mögötte megbúvó ellenfél "kifüstölésének céljából" nem lesz jutalmazva, mert lehetetlen megállapítani, hogy egy játékos ki akar füstölni valakit, vagy véletlenszerűen lövöldöz
- lehetséges, hogy a modul javítási idő is ki lesz jelezve, mikor bekerülnek a garázsba a dinamikus tank tulajdonságok
- lehet, hogy a század csaták kapnak "fog of war"-t (tudjátok, a köd), de a normál csaták biztosan nem kapnak
- Storm azt mondja, hogy a fejlesztők akkor vesznek figyelembe plusz tank statisztikákat (pl. átlag XP/csata, átlag találati arány, átütési mutató, stb.) a járművek egyensúlyozásánál, mikor különlegesen-nehezen-egyensúlyozható járműről különleges esetéről van szó
- egyszer lehet be lesznek rakva, mozgó felhők (DX: nem volna rossz, WoWp-ban láttok? mozog, villámlik, jó csak grafikai dolog, de dob a hangulaton)
- túl korai megmondani, hogy teljesít statisztikailag a T-34-3
- amikor bekerül a játékos statisztika elrejtésének lehetősége, a 3. féltől származó programok (SS: XVM, noobmeter, stb.) sem fogják tudni megszerezni ("Mi értelme lene az elrejtésnek, ha megtudnák szerezni?")
- Még nem lehet megmondani hogy működni fog-e a WoT a SteamOS alatt, mivel még az is lehet hogy a SteamOS-ben blokkolva lesznek a nem-steam applikációk.
- Azért nem látod sniper módban a tank testét, hogy ne zavarjon.
- AMX-50B méretei történelmiek
- +/-1 MM nincs tervben
- A statisztika elrejtés opció részeltei majd a tesztszerver patchnoteban lesznek.
- SerB szerint kb a játékosok 20% fogja elrejteni a statisztikáit.
- Az FV304 arty az FV300on alapszik.

2013. szeptember 29., vasárnap

28.9.2013

- Technikailag lehetséges 1200*1200m területi WoT pályák készítése.
- Storm azt mondja nem szükséges az olyan fegyverek rárakása a tank modellre ami nem része a sérülés modellnek, de jól néznek ki.
- Teljesen lehetséges hogy ha az átfordulás bekerül akkor ha egy tank ami száguld lefelé a dombon és lesérül a lánctalpa akkor felfordul.
- Egyelőre nincsenek tervben olyan TD-k amiknek nagyobb sebzése van minta  Jpz E-100nak.
- Egyelőre nincs tervben az olyan inaktív accok törlése, amik népszerű neveket blokkolnak, mivel ezzel vannak problémák.
- A tankok MM súlya nem lesz hivatalosan nyilvánosságra hozva.
- A 60mm vastag frontpáncéllal rendelkező T-34 variáns (tank test opcióként van tervben) nem a Leningrádi “s ekranami” variáns (repeszpáncéllal), a 60mm úgy tűnik homogén.
- Opcionális repeszpáncéllal rendlekező tank test variánsok  külön lesznek tartva a repeszpáncéllal rendelkező tornyoktól.
- SerB nem gondolja hogy a régebben berakott járművek elavultak lennének az új nagy sebzéssel rendelkezőkhöz képest.
- A T-34-2 rosszabb mint a Type 59? "Ne játsz a T-34-2-vel"
- az arany lőszer ezüstért statisztikák "rendben vannak", ami azt is jelenti, hogy a WG nem fogja a magas szinteken korlátozni (SS: néhányan sírtak, hogy túl sokan lőnek arannyal 10es szinten)
- NPC tankok (nem játékos, hanem gépi irányítású, de ezt tudtátok :D) nem lesznek WoT-ban, mert sokkal bonyolultabb tank MI-t (mesterséges intelligencia) készíteni, mint MI repülőket (mint WoWp-ban)
- SerB szerint ez az MM normális
- K: "Lesz csata utáni más játékosok általi, csapattárs-értékelés/osztályozás, mint a fórumokon a "hírnév"?" V: "'NEGREP-ELNI FOGLAK, TE BOKORBAN RECSKAKEKMPELŐ!!!1111' valószínű..."
- A japán gépek "törékenysége" a WoWp-ban direkt van így
- T-34-3 ára rendben van

2013. szeptember 28., szombat

27.9.2013

- Ha bekerül az opció a statok elrejtésére akkor még a csata után sem lehet majd megnézni.
- Ha reseteled a skillt ezüstért és újakat választasz akkor az XP büntetés az egész XP összegre kiterjed.
- Még mindig privát információ hogy milyen tankjaid vannak a garázsban.
- A missziókat nem lehet megcsinálni Tank században mert akkor túl egyszerűen lehetne bundázni.
- Nem lesz lehetséges elrejteni a Klán jelzést a normál csatákban.
- Nincs tervben egyesített WoT és WoWp hangár.
- Storm azt mondja a WG nem akart berakni képesség alapú MM-et és nem is tett: ennek a "szabadalma" csak a "szükség esetére" lett elkészítve.
- Más FV215b 183hoz hasonló TD nem kerül be a közeljövőben.
- Technikailag lehetséges lenne hosszabb barát és tiltó listát csinálni.
- Storm azt mondja elég alaposan megfontolták az elrejthető statok opciót.
- Az AMX-50/100 páncélja rendben van SerB szerint.
- SerB azt mondja a játékon belüli átütés érték valós 100méter ig. Minden lövedéknek 2 értéke van: 100 és 500méterre - az átütés érték köztük egyenes arányban csökken. 100m alatt a 100m érték van.
- A modul Tier száma tetszőleges.
- Nem lesz átdolgozva az XP/credit szerző mechanizmus.
- Somua S35 statisztikái rendben vannak.
- Egyelőre a WoWp és a WoT közös elemei csak az arany, prémium acc és free XP lesz. A credit nem lesz egyesítve. A Többi dologról egyelőre no comment.
- Storm azt mondja a troll szakaszok automatikusan egyensúlyozva vannak úgy hogy az ellenfél kisebb MM súlyú járműveket kap.
- A troll szakaszok nem lesznek bannolva.
- A mechanizmus amitől csak 3 csatában lehetsz egymás után legalul még mindig bent van.
- SerB azt mondja a nagy alfa sebzéssel és átütéssel rendelkező tankok beleférnek a játék kereteibe.

2013. szeptember 27., péntek

26.9.2013 + mese, hogy köphessen a TV maci (hmm, régi idők xD)

- Testvériség-nek nincs hatása az álcára? "A Testvériség a Legénység általános képesség szintjét növeli. Továbbá, a célzási idő és a többi az általános szabályoknak megfelelően növekszik." - és, mikor egy játékos általi kísérletre mutattak: "A kísérleteitek nagyon fontosak nekünk."
 - egy fickó azt kérdezte, hogy hátsó-tornyos TD Maus alvázra építve lesz-e a 10-es német TD. SerB: "Ha van róla információ, akkor lesz olyan verzió. Csak az E-100-ról vannak információink." (SS: nevetséges, sosem volt olyan projekt)
- SerB szerint lehetséges Maus alapú 10es TD viszont az olyan lenne mint a Jpz E-100 és nem akarnak egy másolatot.
- a felfüggesztés grafikája fejlesztve lesz, de a lánctalp "övként" lesznek továbbra is modellezve, nem egyenként lemodellezett szemekként, mert az a legerősebb gépeket kivéve, túlmenne minden játékos számítógépének a lehetőségein
- SerB azt mondja, hogy jármű nerf/buff átgondolásnál használt statisztikába csak elhanyagolhatóan hat bele a jó játékosok képességei, mert a jó játékosok egyszámjegyű százaléka a játékostábornak
- M-50 és M-51 Super Sherman valamikor be lesznek mutatva
- E-25 túl erős? "Elfelejtettük kikérni a véleményed, bocsánat."
- a tény, hogy az azonos 100mm M-63 különbözően néz ki az Object 416 különböző tornyain helyes SerB állítása szerint, azért lett így elkészítve, mert habár a való életben az ágyúk különbözően néztek ki, így nem kellett ugyan azt az ágyút új modulként kifejleszteni
- még nem tiszta, hogy a T10 Foch és T57H nerfelve lesznek-e a 0.8.9
- VK4502A jól teljesít a statisztikák alapján
- SerB leszögezi, hogy a különböző "híres" streamer-es emberkék (pl. az orosz Jove vagy Murazor) véleménye nincs hatással a WG tetteire: "Az olyan volna, mint ha egy ország politikáját a rendezőkre és művészekre alapoznánk."
- sem azIS-5, vagy a  Shashmurin hátsó tornyos IS sem lesz egyelőre bevezetve
- iker-kapcsolt motoroknak valóban nagyobb esélye van a sérülésre, a nagy méretük a nagy "hitbox"-ukkal van modellezve
- belső páncélozott részek (SS: pl. páncélozott legénységi ülések) nincsenek lemodellezeve az ütközési modellben
- légvédelmi járművek nem lesznek egyhamar - talán később, "ha szükséges"
- elméletben lehetséges annak annak a lehetőségnek a berakása, hogy a játékos ismét visszatérhessen a csatába, miután már kilépett, de komplikált és szükségtelen SerB szerint
- SerB állítása szerint, minden rendben van a AMX-50/100 páncélzatával (SS: néhány játékos szerint nem történelmileg hiteles)
- Storm azt mondja, egy nagy lövedék becsapódásakor is, az ágyú modellnek sikerülhet a "mentő dobás" és nem sérül, innét származnak az olyan direkt találatok, amik eltalálják ugyan az ágyút, de nem okoznak sebzést
- a jelenlegi álca megjelenítési koncepció az, hogy "A játékos az álcáért fizet, nem a tank feldíszítéséért.", ezért nem lehet egy időben álca verziót megvenni egy időben
- az elmélet, miszerint ha sokszor nyersz, akkor az MM nem tesz többé a csapat tetejére "ostobaság, nagyon népszerű a játékos körökben" (DX: pedig én átéltem xD)
- nincsenek tervek az arti lövedék ívének megváltoztatására, de lehet valmennyi kap sebesség buffot
- halott legénységi tag, csak 90%-ot kap a legénységi XP-ből, de ha fel van élesztve az elsősegély csomaggal, akkor 100%-ot
- SerB megerősíti, hogy a Testvériség és fejlesztett szellőzésnek nincs hatásuk az álca képességre
- nincs tervben elfoglalt KV-1 berakása (német jármű)
- Storm arról, hogy a WG szabadalmaztatta a nyerés-alapú MM-et (S: ez olyan egy hónapja volt népszerű a fórumon, néhányan emlékezhettek): "Nem tudok róla. Az ügyvédek tették. Biztosan minden oldalról és minden esetre be akarták biztosítani."
- Storm azt mondja, hogy a "Noobmeter" mod (avagy XVM) nem lesz bannolva, mert nem zavar be semmit, de lehetőségük lesz arra, hogy a statisztikáikat csak barátokkal és klántársakkal osszák meg (ne nyilvánosan). Amikor arról a lehetőségről kérdezték, hogy mindenki akinek 1-49%-os a nyerési mutatója, szimplán el fogja rejteni a statisztikáikat, és ezáltal a Noobmeter használhatatlan lesz, Storm ezt válaszolta: "Minden lehetséges" (DX: hmm, én sosem szerettem XVM-et, és nem magamra nézve. Tudom, hogy nem a legjobb a nyerési mutatóm, de én sosem hittem benne amúgy sem, mert 1. sokszor buktam meccset csapattársak miatt - ezért is olyan amilyen a mutatóm, meg persze béna vagyok :D; 2. ha látnám, hogy ki milyen XVM szerint, már eleve elkönyvelném a csatát valamilyennek - azt, hogy a társaim milyenek, meg úgy is kiderül pár perc és a csapat helyezkedés alatt (90%os helyességi mutatóm van ez ügyben :p xD) - magánvélemény volt, arról meg tudjuk mire jó xD)
- a "túl sok TD" sírással kapcsolatban: "TD-k uralma - a statisztikák nem mutatják ki, hogy uralmuk lenne. Igen, több van belőlük, de nem annyival, hogy hazavágnák a játékot"
- Storm megerősíti, hogy a  Severogorsk pályának van pár gondja, javítva lesz. Nem lesz ideiglenesen kivéve, csak javítva lesz. Fejlesztők még vizsgálják, hogy pontosan hogyan.
- Storm szerint lehetséges, hogy a 4es TD-k a Kezdő századokba túl erősek, de nem tanulmányozta a dolgot
- Komarin-t megnézik, hogy kiegyensúlyozott-e
- alacsony kaliberű al-kaliber lövedékek gyorsabban elvesztik az átütőképességüket távolság megtételével, mint a magas kaliberűek
- SerB páldái a kifejleszthető testekre:
T-34: 1940-es test, 1942- es test (elülső páncél 60mm 45mm helyett, jobb minőségű felfüggesztés, másfajta görgők és kiegészítők)
T-34/85: 1943-es test, T-34/85-60 test (jobb minőségű felfüggesztés, másfajta görgők és kiegészítők)
E-50: jelenlegi test, azonos test, de hátsó váltóval (pl.)
E-75: azonos (jelenlegi test, hátsó váltóval)
KV-3 és KV-220 -nek nincs más verziója
- a pályák a WoT-ban nem lesznek szegmentálva úgy mint WoWp-ban, (különböző pályák a szinteknek, 1-4,5-8,9-10), mert a tankok sebessége nem különbözik annyira
- K: "Lehetséges a WoT-ot valósághűvé tenni?" V: "Persze, csak be kell vezetnünk a gyalogságot, (ráció kb. 1 egység 1 tankon), szerelőket, tankelhárító ágyúkat és howitzereket és égő gázolajat ami a képernyőre csapódik. Másképpen nem lesz valósághű."
- játékosok által gyártott feliratok nem lesznek
- nagy DPS (sebzés/másodperc)-es tankok, TD-k és autloaderek nerfelve lesznek? "Valami lesz, de nem előnyös nekünk most bármit is mondanunk. Amikor elkészül."
- egyelőre nincs tervben egy olyan kliens funkció bevezetése, hogy a meccset direkt lehessen streamolni a játékos Twitch acc-jára
- Storm szerint, a Mountain Pass pálya nem rosszul van egyensúlyozva ( a felső csapat javára)m ben lesz újraegyensúlyozva
- a szerver-oldali visszajátszások a közeljövőben várhatóak


Meseeee:

2013. szeptember 26., csütörtök

25.9.2013 & pár videó

- Nincs pontosság romlás ha olyan ellenfélre lősz akit nem te fedeztél fel.
- Storm a 8.8as MM problémákról: "Meg lett erősítve hogy tovább tartanak a keresések mert az MM próbálja a 10% os külömbségen belül tartania  csapatokat."
- 3 új városi pálya van tervben. ("Elmondjuk ah itt az ideje - SS: valószínű Minsk, Kharkov és Sztálingrád)
- A magas szintű csata dinamika és csata idő nem változott az elmúlt 6 hónapban és a fejlesztők rendbe vannak ezzel.
- T110E3 és T110E4 történelmi adatok megtalálhatók itt: Hunnicutt: Firepower
- Brit prémium T8 ? "Ha berakunk majd szólunk."
- Lehet hogy a T9es Object 430 prototípus torony forgási ideje annyi lesz mint az Object 416nak most.
- Botolás miatt bannoltak nem hozzák nyilvánosságra.
- FV215b újraegyensúlyozás? "Várjatok a teszt patchnotra"
- Kínai Type 79 nem lesz játékban mert túl új.
- Idén nem lesznek már történelmi csaták.
- Az Orosz "javaslatok" fórum szekció előre moderált. Azért mert:"A legtöbb dolog már volt javasolva vagy.......öööööö....nem túl okosak"
- Nem volt semmi nagy változtatás a játék dinamikájában az arty nerf óta.
- WoWp light fighter karakterisztikák nemzetek alapján SerB szerint:
Német– “egyszer elmegy és húzza a farod” (Boom'n Zoom)
Brit– univerzális
American – sok bomba és rakéta
- WG tankok és repülők egy pályán? "Elméletben lehet. Gyakorlatilag értelmetlennek gondolom. Egy tank nem sérti  meg  a repülőket ha csak nem megy a reptérre. A repülők sebességét megnézve nincs értelme repülőtereket tenni pár kilométerre egymástól.  A tankoknak kilométereket kéne mennie miközben fentről lövik őket. Ez szemét." ugyan ez a hajókra is.
- Lehet hogy a láncszemek amik a  tankon vannak páncélnak fognak számítani és lelőhetőek lesznek.
- Először úgy lesznek a történelmi csaták mint a Normál csaták. Ha az jól megy akkor lesznek majd századok is.
- Storm megerősíti hogy a Havok minden magot fog használni a CPUból (CX: Hurrá? xD)
- (Ha SS jól érti) a felderítő sebzés hozzá kerül majd az eredmény táblához.
- 0.9.0ban miden pályán erősen átdolgozzák a megvilágítást.
- Nem lesz lehetséges hogy minden pálya ugyan olyan megvilágítási filtert kapjon.
- K: "Erősődtek a sírások a 15:0 nyerés/vereségek miatt?" V:"(Storm)Már 2 éve van sírás emiatt." SerB:"4 éve"
- A tankok nem számítanak akadálynak a láthatóság szempontjából.
- Statisztika alapján vannaka  tankok nerfelve/buffolva. K: "Milyen statisztika?" V:"Harci statisztika"
- SerB az egyik oldalról ami accokat árul: "Az egy adatbázis számunkra olyan accokról amiket bannolnunk kell."
- Realisztikusabb tank mozgás folyamatosan fog majd bekerülni.
- Ha bejön a fizika akkor fejtetőre lehet majd állítani a  tankokat.

(Ez megmagyarázza mért találkoztam WoWp-ben WG_NATO_ nevű ellenféllel.)
WG által összehívott újságírókból toborzott kisfilm.

Ez meg így a legvégére.

2013. szeptember 25., szerda

24.9.2013

- RNG nem lesz lecsökkentve
- a bázison cempelő AFK tankok felrobbanása 1mp-vel az utolsó ellenséges tank kilövése után (hogy javítási sebzést kapjanak) már régóta bent van (SS: fura, sosem tűnt fel)
- képesség alapú MM nem lesz
- lesznek változatosabb küldetések
- 100% legénység képesség reset ezüstért, nem lesz
- a századok nem változnak egyelőre, de új 7vs7 formátum lesz

- lesz különleges szakaszkereső kezelőfelület (ahogy a századoknál van most)
- Storm a javított löveg-pontosság eredményeiről: "Egyelőre, minden jól néz ki."
- HE lövedék felrobbanások kidönthetnek fákat. SerB azt mondja, hogy a kör amin belül a fák ledőlnek, nem azonos a robbanási körrel, mert a fákat kidőlésük előtt egy bizonyos mennyiségű sebzésnek kell érnie, így a kör valamivel kisebb. Nem arti HE lövés is kidöntheti a fákat.
- TD-knek nincs jobb szórásuk a célzókeresztben, mint más osztályoknak
- az ok, hogy az ágyúcsöveket olyan nehéz tényléegesen sebezni az, hogy a fejlesztők nem akarják mindenki sérült ágyúcsővel futkosson
- teljességgel lehetséges, hogy a kifejleszthető testek magukkal hozzák a Panzer IV, StuG és Panzer III -at Schürzen-el (plusz oldalpáncél)
- nem volt pontosság nerf az utolsó 2 javításban
- K: "Ebben a csatában, alig kaptam több XP-t, mint a 0 sebzést okozó fickó, ez igazságtalan."V: "Ez azt jelenti, hogy alig voltál jobb az AFK játékosnál. Fejleszd a képességeidet."
- SerB nem tartja problémának, hogy a pontosság buff után több erősen páncélozott járművet (T95, Tortoise) gyakrabban krittelik
- a pontatlan "derp" ágyúk találati aránya a pontosság buffal "a többi ágyúval arányban nőtt"
- SerB azt mondja, hogy nem szeret semmilyen játékos osztályozást, ő a játékos képességeit a nyerési mutatója alapján nézi: "Mert az okozott sebzés, felderítés, találati arány, stb. csak eszközök a győzelemhez."
- a WoWp-ban a jó játékosok sokkal többször nyernek, mint a WoT-ban, és a rossz játékosok többször is vesztenek
- a játékosok század statisztikái külön lesznek az általános statisztikáktól, a szakasz statisztikák az általános részbe fognak tartozni ("ki akadályoz meg, hogy a barátaiddal menj szakaszt?" - ezen a ponton néhányan arról kezdtek el sírni, hogy szakaszok előnyben vannak, SerB erre azt válaszolta, hogy az emberek egyszerűen ilyenek: az együttműködés jobb eredményeket hoz
- másodperces újratöltés-számláló: amikor elkészül (SS: valószínűleg 8.9)
- K: "Sok csata 0-15-ra végződik nekem, ez meg fog változni a jövőben?" V: "Igen, amikor már nem fogod elrontani."
- a support nem adja vissza a teljes árát a tanknak, ha véletlenül eladod a tankot ("már nem óvodások a játékosok")
- az iker-kapcsolt 122mm ST-I egyelőre nem lesz berakva, csak ötletként van
- K: "Kijavítjátok a Telia.net-es laggzást?" V: "Sajnos még nem vettük meg a Telia-t"
- néhány orosz járműnek (T-70, SU-76) kettő motorja volt összekapcsolva. SerB azt mondja, ha egyiket kilőtték akkor a jármű mozgásképtelen lett, mert a másik motor is blokkolva lett.
- SerB nem fog részt venni stream-ekben: "bocsi, nincs rá időm"
- "fontos achievementek" kézi kiválasztása (a szolgálati lap első oldalára) nincs tervben
- a 9.0-ben, a grafikus fejlesztés azzal kezdődik, hogy új megvilágítási filtereket teszünk be
- a jelek szerint az arany fogyócikkek működési alapelve nem fog változni
- nem lesz lehetőség a zászlók/feliratok tetszőleges helyre való pakolására
- SerB állítása szerint, hogy van védelem a hamis panaszok ellen a játékon belüli panaszkezelő rendszerben
- ha kettő különböző accod van a gépen lévő Windowson, akkor mindkettő acc. beállításai elmenthetőek, a különböző Windows felhasználóként különböző acc.-ba való bejelentkezéssel

2013. szeptember 24., kedd

23.9.2013

- annak a lehetősége, hogy új legénységi tagot lehessen venni 100%-al és 4 képességgel, olyankor, mikor a legénység többi tagja 4 képességgel rendelkezik és kell még egy tag a következő járműbe, nem lesz
- K: "Hol sírhatnak a játékosok a tankok buff/nerffekkel kapcsolatban?" V: "Sehol. Lehetséges sírni egy aktuális paraméterekről amiket történelmileg hitelessé akarunk tenni amennyire lehetséges, pl. "a sebesség helytelen" vagy "Találtam egy helyes páncél tervrajzot ami a játékban máshogy van." De általánosságban értelmetlen a tank egyensúlyról sírni."

- a különleges "csengő" hang, amikor egy ellenséges jármű modulját sebzed (kritikus sebzés) nem fog visszatérni
- Object 907 jutalom tank marad, biztosan nem lesz bevezetve normál tankként
- nincs külön WG részleg ami a WoT és 3. oldali szoftver közötti konfliktusokat kezelné
- lesz lehetőség, hogy a tankost átképezzük egyik posztról a másikra XP vesztés nélkül (pl. rádiós töltővé), ez viszont biztosan nem jön 0.8.9-ben (lehetséges lesz képzettségi pont veszteség nélkül, de aranyért)
- Storm az MM súly kivételekről: "Igazából az lenne a legjobb, ha nem lennének kivételek. Nem csak komplikálják az MM rendszert, de a játékosok MM működésének felfogását is összezavarják. Csak különleges esetekben tesszük."
- a rendszer ami növelné a legénység képzettségi szintjét arra alapozva, hogy hány csatát ment velük a játékos (SS: pl. egy legénység 100% javítással és 10e csatával +10% bónuszt kapna, egy 100%-os 1e csatát megélt legyénységhez viszonyítva) nem lesz bevezetve
- a jelek szerint van egy másik "T-64-szerü" jelölt a legnagyobb szintű tanknak (nem feltétlenül orosz): "Amikor meglátjátok, nagyon meg fogtok lepődni" (SS: korábban megint felbukkant infó egy T-54 "könnyű tankról"... ki tudja?)
- amikor a kifejleszthető testek kijönnek, lehet, hogy lesz néhány járműnek (főleg a prototípus/paron létezett projektek) nem lesz a 2. test megjelenítve
- elméletileg lehetséges, hogy a japán nehéz ág - amíg nem találnak alacsony szintű nehéz tank jelölteket - ideiglenes a közepes ágból fog indulni (ahogy a Kínaiaknál)
- dinamikus tank jellemzők a garázsban: "amikor elkészül"
- jutalom/ajándék tankok a "fontos csoportban" vannak, amikor az egyensúlyról van szó


Ranzar videó

2013. szeptember 23., hétfő

22.9.2013

- Nem lesz opció a régi statisztika oldal visszahozására.
- Nem lesznek mostanában új képességek
- A fejlesztők gondolkodtak a felszerelés hely növelésén, de úgy döntöttek mégsem, mert "a döntés hogy mit rakj a tankra az is a játékmenet része, ha mindent rálehetne rakni akkor kisebb lenne a jelentősége"
- Storm állítása szerint, a nagy játékok (BF3, GTA 5 stb.) megjelenése szinte semmilyen hatással sincs a WoT játékosszámra, voltak ideiglenes nagyobb százalékú visszaesések 
- Storm megerősíti, hogy a 2 csapat MM súlyának a különbsége nem lehet nagyobb 10%nál.
- Az hogy láthatod az olyan tárgyak lerombolását amiket olyan tankok okoznak amiket még nem fedezett fel a csapatod direkt lett így tervezve.
- Tervben van egy egyszerübb rendszer a játékosok és tankszázadok keresésére.
- Storm azt mondja hogy a bokortól a tankig mért távolság (15 méter szabály) a bokor közepétől a tank közepéig van számolva, de nem teljesen biztos ebben.
- Storm azt mondja (8.8as packet loss hibával kapcsolatban) a patchben nem volt játék motor update,  de ez a probléma a 0.5.3as WoWp-nél is fennáll.
- K: "SerB, mért van az hogy egy játék aminek relaxálnia kéne, olyan sok negatív érzést kelt?" V:"Szerintem ez azért van mert "sok játékos" gyerekes, irigy és mindenki mást hibáztatnak magukon kívül."
- A legjobb álcaértékkel rendelkező tank a 8.8ban? "Nem mondjuk meg"
- Azért nincs "álca idő meghosszabbítás" mert a fejlesztőknek egy komplikáltabb rendszert kéne kidolgozniuk.
- Fogyócikk ami a legénység XP-t növeli? "Várjatok a bejelentésre "

2013. szeptember 22., vasárnap

21.9.2013

- nem lehetséges WoWp pályákat betenni WoT-ba, mert mindkettő másként készül (SS: a kérdéses pálya a WoWp "Eastern Border") - SerB azt mondja, hogy készülnek jól kinéző pályák WoT-hoz is, de mások
- a pályákkal kapcsolatban SerB azt is elmondja, hogy ha át akarnák alakítnai a WoWp pályákat WoT-ba, az annyi munkába kerülne, mint egy új pályát az alapoktól készíteni

- még túl korai ahhoz, hogy tudni lehessen mennyire növekszik meg a gépkövetelmény majd a WoT-ban, a fejlesztett grafika bevezetésével
- Gvozdika nem kerül be WoT-ba
- egyelőre, a játékos által pálya kikapcsolás lehetősége nem kerül be a normál csatákba
- Japán Type 89 (I-Go) közepes tank a japán nehéz ághoz van félretéve, de SerB elmondása szerint az ágnak hiányzó tankok gondjai vannak középső szinteken (még nem találtak semmit)
- WoWp is küzd masszív csomagvesztéssel. Javítják (SS: reméljük WoT-ban is)
- nincs különbség a dinamikus (gyorsulásban) abban az esetben ha a manuálisan áll meg (S gomb) vagy abban az esetben, ha szóközzel, nem lesz köztük különbség
- többmagos támogatás? SerB: "Már mondtam, hogy van ilyen" - később Storm kibővíti:

"A játék már most is támogatja a több magot, kettő magot használ. A begyűjtött statisztikák alapján, a játékosok 70%-a használ egy vagy kétmagos processzort. A 3. és 4. mag akkor lesz használta, mikor bevezetjük a kliens oldali fizikát. Különben, ez nem csökkenti a videokártya jelentőségét. Pl. mikor én Nvidia 550Ti-ről 660Ti-re váltottam otthon, lehetőségem nyílt nagyobb beállításokkal játszani azonos teljesítménnyel."

- K: "Miért vették ki a farönköt a T-34-3-ról? T-54 és Type 59-nek van. " V: "Erdőhiányból"
- a tény, hogy a WT E-100-nak a hátul van az ágyúja a súlyelosztás miatt van (SS: igen, ez valósághű valóban, és éppen ezért nem realisztikus a Krokodil)
- az, hogy sok tankot "átugranak amilyen gyorsan csak lehet" (SS: azt hiszem így értette) nem számít problémának SerB szerint
- STB-1 nem kap beállítható hidraulikus felfüggesztést, a távolsága "normális" lesz
- lehetséges egy ellenséges tankot úgy meglőni, hogy a lövedék átmegy egy páncélon, átrepül belül, átüt még egy páncélt, és megsemmisít egy külső modult belülről (lánctalp)
- a hibák ebből a videóból (konkrétan a ez egyhelyben forgás és lövés áthaladása a célponton) felderítés alatt állnak
- sok kisebb hibajavítás lesz Achievements táblában a 8.9-ben
- egyelőre nem tudni, hogy melyik Nvidia kártya fog a legjobban együttműködni a fejlesztett grafikával, WG teszteli a lehetőségeket
- Storm szerint, "nem szükséges" kitiltani a noobmetert (XVM)
- Storm szerint az, hogy a Küldetések bevezetése óta több bot lenne a játékban, nem igaz
- Storm állítása szerint, sok játékos hozzáállása az ázsiai pályákhoz negatív (SS: ahhoz a kéréshez kapcsolódóan, hogy a Nagy Fal pálya legyen a normál szervereken is és ne csak a kínain)
- régi kidobott pályák nem lesznek kiállítva
- az új pálya ami a 8.9-ben jön "jónak néz ki", amerikai pálya lesz bányákkal
- K: "Több változás lesz 9.0-ban, mint 8.8-ban?" V: "Először a 8.9-et kell kiadnunk. Sosem lehet tudni mi történik a gyártás alatt - néhány dolog későbbi javításokra csúszhat."
- a fejlesztők elgondolkoztak azon, hogy egyáltalán ne engedjék a csapatsebzést/ölést, de elvetették
- ahhoz fűződően, hogy játékosok arra panaszkodnak, hogy más játékosok taplók: "Azok az emberek körülötted élnek"
- a japán ág után az EU ág lesz (SS: nem jelenti azt, hogy "azonnal utána", hanem mint ág)
- még nem dolgoznak az EU ágon
- még nincs eldöntve, hogyan fog működni az EU legénység
- az fejlesztési fa egy-nemzet ágakból fog állni (nincs keveredés)
- alap jármű lehetne pl. Fiat 3000, vagy Strv m/21-29
- lehetséges, hogy a processzor terhelés csökkentésére létrehozott WoWp megoldás (grafikus kártyára terhel) hibakeresve és WoT-ba használva lesz
- PC WoT nem fogja berakni a Mesterlövész módba az ágyúcsövet, úgy mint WoT Xbox-ban van
- nem lesz aukció a WG projektekben (SS:  SerB szarkasztikusan mondja, hogy előre megmondta a Diablo 3 aukciós ház bukását valamelyik korai kérdésben és igaz lett - Blizzard jövőre bezárja Diablo 3 aukciós házat, mert tönkreteszi a játékot)
- SerB azt mondja, hogy volt pár "apróbb dolog" amit a játékosok fórum javaslataiból vettek, de nem emlékszik melyikek
- a kliens oldali fizika erősen megnöveli majd a terhelést a gépen, de kikapcsolható lesz
- történelmi háttér és valós fényképek nem lesznk a történelmi csata betöltése közben
- legénységi modellek (SS: mármint, hogy látható legyen legénység) nem lesz WoT-ban, még a fejlesztett grafikával sem
- a mobil videokártyák FPS csökkenését vizsgálják
- 9es közepes tank lőszer túl drága? "Ne játssz 9es közepes tankkal."
- egyelőre nincs tervben a HS30 90mm Bordkanone-val való bevezetése

2013. szeptember 21., szombat

20.9.2013

- Ha akarod tudni hogy mit jelent egy felirat(főleg a kínaiak) akkor vidd fölé az egered és megjelenik.
- A Japán "legénység ütközési modell" ugyan akkora minta  többi nemzeték (Ezt azért kérdezték mert a Japán tank legénységek kisebbek mint az Európaiak)
- A megnövekedett gépigénnyel kapcsolatban (amit a 3.0-s shader okoz): SerB próbálja lehetővé tenni hogy a régebbi gépeken is lehessen játszani, de nem garantálja. (Ez a változás elvileg a 9.0-ban jön)
-  T18 átkerül T3ba? "Nem tudom"
- SerB azt mondja hogy az elit Bishop rendben van.
- 0.8.9-ben a Német TD-k jönnek csak, a Japánok nem.
- A hivatalos MM súly nem lesz megosztva.
- Storm megerősíti hogy az MM súly is egyensúlyozási paraméter. Néha jobb egy tanknak nagyobb MM súlyt adni, mint a nerfelés.
- Egy játékos a következőt javasolta a csapat MM súly különbség megoldására: Ha megvan a 30 játékos számoljátk ki a csapattok MM súlyát. felezzétek el és osszátok el a játékosokat a csapatok közt úgy hogy a legkisebb legyen a különbség. Storm azt mondja érdekes és megvitatják.
- SerB amikor megkérdezték a  hogy elmondja e a zsoldos rendszert hogy használnák ki: "Nem mondhatom. Sok változat van és nincs időm cikket írni róla."
- Lehet rakni a T-44-85re stabilizátort? "Tesztek majd elárulják."
- K: "Valamelyik jelenlegi prém tank a Type 59 sorsára juthat? " V:"Ha van is olyan, nem áruljuk el előre."
- Storm azt mondja már látta az új városi pályák tervrajzait.

2013. szeptember 20., péntek

WoWarplanes - Megjelenés eltolva!

Áthelyezték a megjelenés időpontját a hibák javítás és egyéb problémák miatt.

Az Új időpont: November 13.

Vagyis még van legalább 50 plusz nap tokenek/prémium gyűjtésre.

19.9.2013

- Limitált MM az M6A2E1-nek? "Ne játssz vele"
- Az egyik WG streamben Viktor Kisly azt mondta hogy ha a felfüggesztés sárgába kerül, akkor a tank mozgékonysága csökken. SerB azt mondja ez nem igaz és V.Kisly nem ismerte részletesen a mechanizmust, mivel ő az egész cég igazgatója, SerB pedig a játék mechanizmus fejlesztést irányítja.
- SerB azt mondja az E-100 lövedékei lepattanhatnak a Batchatról annak ellenére hogy a 3-kaliber szabály még mindig érvényes.
- K:"Mért van egy tank Tetrarchoz hasonló ágyúval T4-ben?" V: "A komplex tulajdonságok miatt, nem csak az átütés számít."
- Object 140 marad a helyén (vagyis a T-54ből kifejleszthetőként), mert az elődje az Object 139 ami az egyik T-54 konfiguráció.
- SerB azt mondja hogy több százezer ember olvassa a fórumokat, ami kb a játékosok 1%-a.
- A WoWp nem fog Szeptember 26. megjelenni mivel gondok vannak a WoWp és WoT accok integrálásával. (Külön bejegyzésbe írok róla)
- A lőpor minősége nem lesz figyelembe véve . (SerB azt mondja nem talált még rá bizonyítékot hogy a Német lőpor kevesebb füstöt eredményezett volna)
- K: "Mikor kezdenek el a fejlesztők chatben válaszolni kérdésekre?" V: "Ha megduplázod az órák számát egy nap."
- SerB azt mondja mivel az sTB1 valamilyen töltés segédlettel rendelkezik, lehetséges hogy a 105mm-es lövegéneka  tűzgyorsasága  mint a többi T10es medium tanknak.
- A Japán hangok valószínű a Japán patchel együtt jönnek.
- SerB azt mondja a WoT-ban 8 nemzet lesz (az EU egynek számít)
- Nincs tervben külön medál a "hősies ellenállásnak"
- Egyenlőre a WG még nem talált ki módot amivel a klán nélküliek is részt vehetnének a CW-ben, anélkül hogy ez kihasználható lenne. Ha lesz akkor majd elmondják. A zsoldos módszert elvetették.
- A buffolt tankok listája a 0.8.9 patchnoteban érkezik.
- Ha egy prémium tanknak túl kicsi a nyerési aránya akkor lehet buffolva lesz de csak bizonyos határok között.
- RU251 idén? "Majd ha kész lesz."
- Lehet hogy a M41 Walker Bulldog majd bekerül.
- Nem biztos még hogy mikor érkeznek a Japánok. Lehet még idén de lehet hogy a következő év elején.
- Lehet hoogy a Kínai nagy fal  pálya bekerül a többi szerverre is.

2013. szeptember 19., csütörtök

18.9.2013

- WoT átváltása egy másik motorra nincs terveben
- jelenleg az orosz szerverek jelentősen megnövekedett várakozási idővel rendelkeznek, utánajárnak
- RU251-el kapcsolatban, WG pontos méretekre és fényképekre vár
- néhány játékos azt javasolt a csapattárs-gyilkolás ellen, hogy lehetne egy olyan rendszer, ami blokkolja a lövést, amint egy baráti játékos a célkeresztbe kerül. Ez nem lesz, mert furcsa szituációkhoz vezethet. (SS: El tudom képzelni, hogy a trollok kihasználnák ezt)

- a pontos feltétele egy játékos csapattárs-ölés alatti kékké válásának nem lesz kiadva
- K: "Amikor egy tankról lelövik a lánctalpat és kigyullad, akkor miért nem a tűzjelentés hangzik el előbb? Fontosabb a lánctalpaknál." V: "Mert a sérülés sorrendje általában más: először a motor és üzemanyagtartály sérül meg és utána kezdődik a tűz. És nem fogjuk késleltetni az összes üzenetet azért hogy berakjunk "tűz van-e" ellenőrzéseket.
- K: "Mennyi ideig fog tartani a klánnév változtatás tesztelése?" V: "Ameddig szükséges."
- SerB szerint, a legtöbb játékos 5-6os szinten játszik. Azt is hozzáteszi, hogy a WG-nek ez pont megfelelő,  nem szükséges a játékosokat egyenlően szétosztani a szinteken.
- a brit LL (lendlease/kölcsöadási) ág ( Firefly és Sentinel-el) nagy valószínűséggel a mostani top brit tankokba fog belevezetni. (SS: értsd: nincs új top LL tank)
- SerB állítása szerint, a Browning M2 .50cal HMG túl gyenge normál járműveknek
- kifejleszthető testek és a tankok újramodellezése lépésről lépésre történik, nem egyszerre
- a nyilvános teszt alatt, csak a játékon-belüli boltban lévő tankok lehetnek tesztelhetőek, SerB azt mondja, hogy a nyilvános teszt lényege nem az, hogy megengedjék, hogy a játékosok prémium tankokat teszteljenek, az csak egyike a kevésbé fontos lehetőségeknek.
- K: "Melyik tankon van a legtöbb poligon?" V: "Valami amerikai arti ha jól emlékszem."
- a legproblémásabban elkészített modell az Object 704 volt - WG-nek Kubinka-ba kellett mennie újra lemérni
- SerB azt mondja, hogy egy CVM/noobmeter-szerű funkció bevezetésének ötlete, már a béta óta létezik, de egyelőre nem lesz
- K: "Elmondhatod, hogy Chris Taylor stúdiója min dolgozik?" V: "Nagyon szép játékokon."
- a különböző chat csatornák kikapcsolásának lehetősége (SS: pl. kikapcsolni az általánost, de megmarad a szakasz) nem lesz
- SerB állítása szerint az FV4202 nem lesz megváltoztatva (SS: a valóságban sokkal rosszabb páncélzata volt, mint a játékban), az egyetlen változtatás neki ami tervben van, az a történelmileg hiteles ágyú, mint alap-ágyú (SS: 20pdr Type B)
- World of Tanks fejlettebb shader-eket hoz majd (SS: 3.0) a jövőben (SerB: "Fejlesztéseken el kell kezdeni gondolkozni.")
- a Lakesville nyugati sarkában lévő talaj "nehéz terepnek" számít, ezért ollyan lassúak a tankok ott
- a járműváltozások listája a 8.9-hez elkészült
- az alternatív orosz 9es közepes (Object 430 prototípus) nem jön a 8.9-ben, nincs róla bővebb információ
- úgy tűnik, hogy az új testek kifejlesztése a felfüggesztéshez fog kapcsolódni (SS: nem lesz egy másik "test modul", az új test a felfüggesztéshez fog kapcsolódni - ez eléggé rossz ötlet)
- a páncélnak a modellen nins igazi vastagsága, csak egy szimpla vonal hozzárendelt páncélértékkel - SS: ez fontos, nézzétek:

A játékban, a piros nyilas szituáció nem történhet meg, mert a páncél csak egy vonal. Más-szóval, ha egy lövedék átüti a páncélt a nyíllal jelölt helyen , akkor egyszerűen a nominális elülső páncél értékként könyvelődne a páncélvastagság. Ugyanez igaz a hegesztésekre, de néhány hegesztésnek mesterségesen vastagabb a páncélzónája.

- a jelek szerint, az ágyú "beragadása" a pl. a Tundra pályán miközben egy nagy szikla fedezéket elhagy a tank nem lesz javítva
- Löwe nem lesz átváltoztatva normál járművé és berakva a német nehéz ágba annak ellenére, hogy tökéletesen belillene (SS: bocsi, nincs Krupp ág), mert "népszerű prémium jármű". SerV később kijelenti, hogy ilyesmi megtörtént a Type59-el - WZ-120, de az egy különleges eset volt, mert a kínaiaknak nem volt elég tankjuk.
- SerB megerősíti, hogy a WoT grafikai követelményei meg fognak nőni ("nem lehet majd a nagyi számológépén játszani"), de azt is leszögezi, hogy megpróbálnak megőrizni minden lehetséges régi beállítást
- egy kattintásra legénység berakás a járműbe (mint kivételnél) lesz
- a hiba, ami miatt a célkereszt beállítások nem mentődnek el a visszajátszáskor javítva lesz (amikor elkészül)
- a Type 62 eredeti szélességéhez való visszatérésével kapcsolatban: a modellező volt aki hibázott, nem hibás mérésekből származik
- SerB kijelentése szerint a ténynek, hogy a World of Tanks Xbox exklúziv semmi köze ahhoz, hogy a War Thunder és még egy orosz tank-játék kijön a Playstationra, mert a tárgyalások a Microsofttal már 2 éve elkezdődtek. SerB azt is leszögezi, hogy egyelőre a játékhoz Microsoft Gold Live acc. kell és addig amig a Microsoft is rá nem jön, hogy a fizetős accok nem a jó út, addig így is marad,
- K: "SerB, mivel egyre több és több a WoT-al versengő játék, egyetértesz-e azzal, hogy több vetélytárs nagyobb minőséget jelent?" V: "Azt figyelembe véve, hogy olyan 100 fajta szójaszósz van és 20 fajta kenyér, valahogy kétlem. Jöjjenek csak, majd meglátjuk."
- nem lesz roaming kínai szerverre, a roaming követelmények még nem lettek eldöntve
- SerB szereti az M40-43-at
- nem lesznek berakva plusz különbségek az Object.140 és T-62A között, mert a járművek a valóságban is nagyon hasonlítottak egymásra
- a tény, hogy a 8.8 után néhány pálya sötétebb lett SerB állítása szerint "normális megvilágítási effektus"
- a felszerelés grafikus berakásával kapcsolatban, az álcahálón már évekkel ezelőtt elgondolkoztak de túl nehéz berakni technikailag. a Repesz páncélnak nem lesz grafikus megjelenítése (bent van a járműben)
- egy orosz játékos nemrég látogatást tett Kubinkában és ugy látta, hogy az M46 Patton nem rendelkezik a vezetőnél periszkóppal:
SerB azt válaszolta, hogy ez azért van, mert a vezető egy eldobható (találat esetén) műanyag periszkópot használt a csatában.

És pár válasz Storm-tól a modellváltozásokkal kapcsolatban:
- a lánckapcsolások az új IS-3 modell orrán igazából megfelelnek a valódi lánctalp szélességének, annak ellenére, hogy nem úgy néz ki
- a jelek szerint a Panzer V/IV további egyensúlyozáson fog átesni, nem csak a modell, ha jól értem, akkor ágyú lefelé-hajlásszög buffot kap
- az IS-3 és a Panzer V/IV is ütközési modell változtatásokon fog átesni, de nem lesz nagy: V/IV változtatások - a test a Panther D-hez fog tartozni, a torony a Panzer IV Ausf.H-hoz (SS: értsd - a test a jelenlegi játékban lévő Panther-é lesz, a torony pedig azonos lesz a jelenlegi játékban lévő legnagyobb Panzer IV torony)
- IS-3 tornyok változtatásokon fognak átesni, felőg a legnagyobb
- KV-220 nem kap buffot (SS: nagyon hasznos az EU játékosoknak)
- a fejlesztők valamikor gondolkoztak V/IV torony (oda volt hegesztve a valóságban) mozgathatatlanságán, de úgy döntöttek, hogy forgatható legyen, mert anélkül lehetetlen lett volna kiegyensúlyozni
- T34 és Löwe nem lesznek buffolva
- IS-4 elülső páncél nem lesz kijavítva a történelmi 61°-ra


DX: elnézést a napokban tapasztalt összevisszaságért. Szokni kell az új munkahelyhez való igazodást, és a sulihoz. De tesszük ahogy erőnkből telik, nem maradtok friss hírek nélkül, ennyi biztos:) Előfordulhat nem mindig ugyanabban az időpontban kerül fel, ezért elnézést kérünk.

WoWarplanes - Patch Notes 0.5.3 (Hosszú! de érdekes)


A 0.5.3 Update új dolgai:
  • Véglegesítették a fejlesztési ágakat.
  • Új Brit ág
  • Minden játékos kap 10 új prémium gépet TESZELÉSRE (tehát ezek nem maradnak)
  • Egy új különleges Prémium gép elérhető lesz tokenekért, ami megmarad a hangárba a megjelenési wipe után is.
  • Egy új harmadik fajta egér irányítási módszer
  • Jelentős munkák történtek a játék kliens optimalizálásán.
Játékos dolgainak beállításai (gép cserék akit érint stb.)
  • Az F5U, Bf. 109TL, LBSh, J4M1, Me 609 tulajdonosainak kompenzálják a vételárat. Ezek a gépek még mindig a játékosok hangáraiban lesznek de a fejlesztési fában már nem lesznek bent.
  • Minden felszerelés és fogyócikk ami a gépeken vagy a depóban volt, el lesz adva a vétel áron.
  • Minden lőszeröv törölve lesz a gépekről és a depóból, minden gép a hangárban 10 lőszerövet kap minden fajtából azokra a fegyverekre amik a gépeken vannak.
 Modul és karakterisztika változások pár gépen (lista lejjebb):
  • Ha van ilyen géped a hangárban, minden modul ki lesz fejlesztve rá.
  • Ha van ilyen géped a hangárban, akkor a top konfigurációt kapja (10 lőszerövet is kap a top fegyverekhez.)
  • Minden maradék tárgy eltűnik a depóból.
  • 10 gépet kapnak a  játékosok tesztelésre (8 "ajnándék" és 2 új prémium) hangár helyekkel + 10 ingyen hangár hellyel. (FIGYELEM: Ha ezeket eladjátok nem tudjátok vissza venni. Kivéve a 2 új prémiumot de azt is saját tokenből)
  • Minden gép ami korábban lett kifejlesztve a régebbi verzióban (régi prémium gépek és normált gépek is) bent maradnak a hangárban a megjelenésig. Ha eladjátok nem visszavehetők.
  • Lejjebb  található egy részletesebb lista a gépekről.
Különleges Prémium gép a Beta tesztereknek
  • Tier III gép - Brewster F2A-1 elérhető lesz a boltban ( a játékon belül)
  • A repülő ára tokenben annyi lesz mint a megjelenés után az arany ára a T3as gépeknek.
  • Ha a gép meg lett véve a beta teszt hátralévő részében és a hangárban van akkor a megjelenéskor nem fog törlődni.
  • Nem lesz lehetséges megvenni ezt a  gépet a megjelenés után.
Irányítás
  • Ezentúl különböző "profilokat" lehet választani  az egér irányítási opciónál.
  • Lehet váltani "Standard", "Vector" (ami a 0.4.1-es) és az új "hybrid" (ami a 0.3.5 re hasonlít) között.
  • Lesz "advanced" opció is a további beállításokhoz.
  • A "Mouse 0.4.1" eltűnt mint külön opció mert bent van a profilok közt.
Játékmenet
  • A Tech Tree most már a végleges megjelenési formájában van.
  • A pilóták sérülési esélye meg lett növelve.
  • A szórás csökkentve fordulás és felfelé menet.  Csökkentve az alacsony szintű gépfegyverek szórása. Picit nőtt a szórás fentről lefelé.
  • Fegyver és gép tartósság újraegyensúlyozás hogy csökkentsék a szintek közti különbséget.
  • Minimum sebzés ami a gép néhány részének az eltalálásakor volt meg lett növelve.
Harc Egyensúlyozás
  • Ahelyett hogy II-IV közötti csata lenne, most a csaták II-III és III-IV közt próbálnak lenni.
  • A 3as szintű gépek még mindig mehetnek III-V csatában.
Pályák szintbeosztása
  • "Pacific Ocean"  tier III-VII
  • "National Park"  tier III-VI
  • "Lighthouse"  tier V-X
  • "Arctic Region" tier IV-IX
  • "Plateau" tier V-X
  • "Bay" tier V-X
Fizika
  • Az autópilóta ami a pálya elhagyásakor irányít át lett dolgozva. Most már jobban figyel a domborzatra.
  • Az átesés megnövelve. Az átesés sokkal intenzívebb.
  • A gépek mászási képessége megnövelve.
  • A manőverezési képesség és a nagy magasságban a teljesítmény beállítva a könnyű vadészrepülőknél a különböző ágakban. A Japán és Orosz könnyű gépeknek a legjobb a manőverezési képességük és az alacsony magasságon jobban teljesítenek. Az Amerikaiak és Németek jobbak a vertikális ütközetre és a magasban vívott csatákra. A Britek jobbak a  közelharcban közepes magasságon.
  • Kicsit javult az Orosz "ground attack" gépek manőverezési képessége alacsony magasságon.
  • Javítva egy hiba ami miatt másik gépek "ugráltak" az égen.
Hangok
  • Új motorhangok
  • Javított fegyver hangok.
  • Hangszintek beállítása
  • Új háttérzenék a "Fjords" és "Eastern Front" pályára.
Tutorial
  • Várakozás hozzá adva a a fő tippekhez.
  • A második tutorial második része le lett egyszerűsítve.
  • A második tutorial harmadik része le lett egyszerűsítve.
  • Csata üzenetek hozzáadva a harmadik tutorialhoz.
  • A "Single battle" mód kivéve (A botok elleni csata)
Pályák
  • Két új pálya
    • Fjords – hegyi pálya. Tiers V - X számára.
    • Eastern Front – Egy képzeletbeli II.vh-s város felett. Tiers IV – VIII számára.
  • Az AA lövegek helye megváltozott a Harbour, Lighthouse és Arctic Regionpályán
  • Optimalizálták a távoli és statikus tárgyak rederelési algoritmust.
  • Region, Bay. Átdolgozva és javítva a víz megjelenítése: Harbour, Pacific Ocean, Lighthouse, Arctic Region, Bay.
  • A felhők elrendezése megváltozott a Harbour pályán.
  • A világítás és post-processes meg változtak a Lighthouse pályán.
Optimalizálás
  • Jelentős CPU optimalizálás történt ami megnöveli az FPS-t medium és low beállításokon a legtöbb PC-nél.
  • Optimalizálták a gépek és dinamikus tárgyak renderelését, ezzel jelentősen csökkentették az FPS visszaesést.
  • Jó pár post-process optimalizálva így nött picit az FPS High és Very High beállításokon.
Gép renderelés
  • Fejlesztett "anyag" pár gépnél, különösen a Yak-3, Yak-7, Yak-1, Yak-9, Il-2-2, I-16(l), La-5, La-7, P-40, F4U, F4F, Ar.65, Type-91N-nél.
  • Optimalizálták a LOD paramétert a gépeknél különböző távolságra.
Célpont kiválasztás
  • Most azonnal zárolni lehet a célpontot a képernyőd közepén egy gombbal (alapból - "medium mouse button" (? o_O))
  • 3km távolságon belül lehet ezt megcsinálni.
  • Ha valaki követ egy nem zárolt célpontot a célpont ablakban, akkor az a célpont először zárolva lesz a "következő célpont" gomb lenyomására az helyett hogy egyből a következőre ugrana.
Álcafestés
  • Az eddigi álcafestések ellesznek tüntetve a gépekről.
  • Dinamikusan változó álcafestés lesz ami a  pályától és a választott álcától függ. Egy kis láthatósági bónuszt is ad. (Tehát mint a WoT)
  • Új álcafestés vehető ideiglenesen creditért vagy véglegesen tokenért a beta teszt végéig.
Effektek
  • Átdolgozva a levegőben történő robbanások a nagy magasságú AA lövegeknél.
  • Háttér effektek pár pályán a csataterületen kívül.
  • Változott a lövedék nyom megjelenítő paraméter.
Fegyverzet
  • Több fegyver és ágyú került be.
  • Pár fegyverzet szintje megváltozott.
  • Pár fegyver és lőszer ára megváltozott.
  • Javítva a hangárban jelzett Tűzerő kiírás.
  • Csökkentve az erősebb bombák robbanási köre.
Csata kezelőfelület
  • Megnövelve a radar távolság és nem mutatja a földicélpontokat.
  • A célzókör most már jól működik a nagyobb kalibereknél is.
  • A Bomba célkereszt már átlátszik a gépeken.
Kezelőfelület
  • A Botlba bekerült a lőszerek vétele és eladása.
  • Új ablak "advanced" egér beállítások.
  • Lehetséges a Barrak bővítése.
  • Képzetlen legénység képességeinek kimutatása updatelve.
  • Carrier-based fightersát nevezve Fighters
  • Rear gun characteristics are now also being displayed in the hangar.
Chat
  • Időpecsét.
  • Meglehet más játékosok kitüntetésit nézni.
  • "Contact" filter hozzáadva a csatorna résztvevőihez (néz szerint is rálehet játékosokra keresni)
  • Új UI elemek
Felszerelés
Változás:
  • "Aircraft Polishing" ketté választva:
    • IV-V Tier - " Aircraft Polishing I" - 150.000
    • VI-VIII Tier - " Aircraft Polishing II" - 250.000
  • "Reinforced Fabric Covering", "Reinforced Wooden Covering" és "Reinforced Sheet Metal" helyett berakva:
    • I-III Tier - "Reinforced Covering I" - 25.000
    • IV-VI Tier - "Reinforced Covering II" - 125.000
    • VII-VIII Tier - "Reinforced Covering III" - 350.000
    • IX-X Tier - "Reinforced Covering IV" - 500.000
  • "Armored Plexiglass" szét választva:
    • IV-V Tier - "Armored Plexiglass I" - 75.000
    • VI-VIII Tier - "Armored Plexiglass II" - 250.000
    • IX-X Tier "Armored Cockpit" - 400.000
  • "Additional Armor Plates" szét választva:
    • II-IV Tier - "Additional Armor Plates I" - 50.000
    • V-VII Tier - "Additional Armor Plates II" - 200.000
    • VIII-X Tier - "Additional Armor Plates III" - 500.000
  • "Fuel Tank Inerting System" (VI-VII Tier, 250.000) leszedhető
  • "Fire Extinguishing System" (VIII-X Tier, 300.000)leszedhető
Új felszerelések:
  • "Improved Reflector Sight II" (VII-VIII Tier, USSR, Japán, 450.000)
  • "Gyroscope Sight II" (IX-X Tier, USSR, Japán, Német, 550.000)
  • "Fuel Tank Protection" (IV-V Tier, 150.000), leszedhető
Legénység
A "navigátor" kivéve. Ha az FW-57-ben vagy a barrakban volt egy navigátorod akkor el lesz bocsátva kompenzáció nélkül.
Elérhető képességek:
  • Pilóta:
    • Stamina, Increased View Range, Fire Fighting
    • Crack Shot, Engine Guru, Veteran, Bomber – első képesség után előrhető
  • Lövész:
    • Stamina, Increased View Range, Firefighting
    • Mentor, Long Reach, Sharpshooter - első képesség után előrhető
----------!      Ettől a ponttól rövidítek  (ha valaki kéri lefordítom a maradékot is este)    !---------

Kitüntetések:
  • Megváltozott a "Destroyer", "Wrecking Crew" és "Ground Pounder" követelménye
  • Új medálok:
  • "Thunder"
  • "Rechkalov medal"
  • "Sakai medal"
  • "Kozhedub medal"
  • "Marseille medal"
  • "McCampbell medal"
  • "Closterman medal"
  • "Gabreski medal"
  • "Sky Knight", "Ground Pounder" és "Golubev medal" átkerülteka  medálokhoz.
  • Új achievementek:
  • Pilot 2nd Class
  • Pilot 1st Class
  • Rocketeer
  • Sniper - Rocketeer
  • Ace - Rocketeer
  • Expert (Attack Aircraft)
  • Virtuoso (Attack Aircraft)
  • Legendary (Attack Aircraft)
  • Virtuoso (Fighter)
  • Legendary (Fighter)
  • Mivel most a Carrier-based repülő kategória kikerült, ezért eltűnik már achievement.
  • Virtuoso (Heavy Fighter)
  • Legendary (Heavy Fighter)
  • Legendary (Carrier Fighter) – nem lesz kompenzálva
Új szallagok:
  • "Irrepressible" - 10 nyerés egy sorozatban
  • "Die Hard" - 5 nyertes csata halál nélkül.
Új gépek
Új Brit repülők:
  • (Tier I) Gloster Goldfinch
  • (Tier II) Bristol Bulldog, (Tier II) Hawker Demon
  • (Tier III) Bristol Type 133, (Tier III) Blackburn Skua
  • (Tier IV) Bristol Type 146, (Tier IV) Bristol Blenheim F
  • (Tier V) Supermarine Spitfire I, (Tier V) Bristol Beaufighter
  • (Tier VI) Supermarine Spitfire V, (Tier VI) De Havilland Mosquito
  • (Tier VII) Supermarine Spitfire IX, (Tier VII) De Havilland Hornet
  • (Tier VIII) Supermarine Spitfire XIV, (Tier VIII) Westland P. 1056.
  • (Tier IX) Supermarine Attacker, (Tier IX) Gloster P. 228.
  • (Tier X) Supermarine Swift, (Tier X) Gloster Javelin
Új ajándék és Prémium gépek:
  • (Tier II) Polikarpov I-5 SHKAS
  • (Tier III) Brewster F2A-1
  • (Tier III) Mitsubishi Ki-33
  • (Tier III) Supermarine Type 224
  • (Tier IV) Messerschmitt Bf. 110C-6
  • (Tier IV) Grumman XF4F-3
  • (Tier IV) Curtiss Р-40А
  • (Tier IV) Curtiss Р-36С
  • (Tier V) Miles M.20
  • (Tier V) Chance-Vought XF4U-1
  • (Tier V) Iliyushin IL - 2 ( csatatéri modifikáció hátsó lövésszel)
Prémium gépek:
  • A régi Prémium gépeket nem lehet már megvenni a boltban.
  • A patch előtt megvett gépek a hangárban maradnak a megjelenésig.
Fejlesztés változás
Ha a bal oldali gép kivan fejlesztve akkor a jobb oldalit megkapjátok:
USSR:
  • LBSh - BSh-2
  • Yak-7 - Yak-1
Német:
  • Bf. 109Z - Me. 410
  • Me. 109TL - Me. 262 HG II
Amerika:
  • F2G - F4U-4
  • F5U - F2G
Japán:
  • A6M5 - A6M2
  • A7M - A6M5
  • J4M1 - A7M
A játékosok hangáraiban történt változások
Minden játékos megkapja ezeket a prémium gépeket+hangárt tesztelésre::
  • (Tier II) Polikarpov I-5 SHKAS
  • (Tier III) Mitsubishi Ki-33
  • (Tier III) Supermarine Type 224
  • (Tier IV) Messerschmitt Bf. 110C-6
  • (Tier IV) Grumman XF4F-3
  • (Tier IV) Curtiss P-40A
  • (Tier IV) Curtiss P-36C
  • (Tier V) Miles M. 20
  • (Tier V) Chance-Vought XF4U-1
  • (Tier V) Ilyushin IL-2 (csatatéri modifikáció hátsó lövésszel)
USSR:
A játékosok akik kifejlesztették ezeket a gépeket azok megkapják őket minden modullal.
Akiknek a hangárba vannak ezek a  gépek azok megkapják őket top konfigurációban:
  • LaGG-3
  • La-5
  • Yak-9U
  • Il-20
  • I-16 early
  • TSH-3
  • I-17
  • I-16 late
  • Il-2-1
  • Yak-1
  • Yak7
  • Il-2-2
  • Yak-1M
  • Il-8
  • Il-10
  • Il-2 (two-seat)
  • Yak-9
  • La-7
  • Yak-3
Német:A játékosok akik kifejlesztették ezeket a gépeket azok megkapják őket minden modullal.
Akiknek a hangárba vannak ezek a  gépek azok megkapják őket top konfigurációban:
  • Ao. 192
  • Fw. 57
  • Bf. 109Z
  • Ar. 65
  • Ar. 68
  • Ao 192
  • Ar. 80
  • Bf. 109B
  • Bf. 110B
  • Bf. 109E
  • Bf. 110E
  • Bf. 109F
  • Me. 410
  • Bf. 109G
  • Me.P. 1092
  • Me. 209
  • Me. 262A
  • Me. 262 HG II
  • Me. 609
  • Me. 109TL
Amerika:
A játékosok akik kifejlesztették ezeket a gépeket azok megkapják őket minden modullal.
Akiknek a hangárba vannak ezek a  gépek azok megkapják őket top konfigurációban:
  • P-51A
  • F4U-1
  • P-51D
  • P-51H
  • F4U-1
  • FJ-1
  • F4F
  • F2G
  • F5U
Japán:
A játékosok akik kifejlesztették ezeket a gépeket azok megkapják őket minden modullal.
Akiknek a hangárba vannak ezek a  gépek azok megkapják őket top konfigurációban:
  • A6M1
  • J7W1
  • J7W2
  • A4N
  • A5M
  • A6M5
  • A7M
  • J4M1

2013. szeptember 18., szerda

17.9.2013

- SerB szerint az, hogy a 0.8.8-ban egyik csapao egy 10es nehéz tankot kap, mialatt a másik csapat egy 10es artit normális, mert " a tankok nem egymás ellen vannak kiegyensúlyozva"
- SerB-nek tetszik a WT E-100 modell
- 122mm legnagyobb ágyú a WZ-120-ra túl sokXP-be kerül? "Ne játssz a WZ-120-al"
- (előző kérdéshez kapcsolódóan) K: "Viccen kívül, 200 ezer XP egy tankon egy ágyúért 2,5X több, mint más tankokon" V: "Micsoda pech"
- lehetséges, hogy a kölcsönbérleti orosz Lee és Sherman megérkezik az előrelátható jövőben

- T-35 nem jön idén vagy jövőre a jelek szerint (SS: fura)
- T-44-122 nem lesz elérhető normál játékosoknak, szuperteszter ajándék
- prémium tankok küldetések jutalmaként? "Passz, de nem valószínű"
- Panzer IV Hydro és SU-85i normál-csata játékosoknak? "Amikor elkészül"
- lehetséges, hogy valamikor a jövőben prémium "derp" tankok howlitzer lövegekkel lesznek, de egyelőre nincsenek rá tervek
- lesznek történelmileg gyors (mozgékony) francia tankok 1-4-es szinteken
- FCM 36 megjelenhet 2es szinten, SerB ránéz
- 8as francia közepes prémium tank? "Később meglátjuk"
- Wargaming (a Tactical Press-el) valószínűleg repülőkről is fog könyvet készíteni, nem csak tankokról (SS: csak Oroszul)
- SerB szerint a hátsó-tornyos VK4502-vel kényelmes a játék, annak ellenére, hogy a játékosok unalmasságra hivatkozva sírnak. Azt is mondja, hogy a DW2 normálisan teljesít
- elméletileg a WoT motorban lévő fizika korlátlan sebesség megengedésére képes (SS: korábban a sebesség 72km/h-ra volt korlátozva a motor miatt)
- a közeli/picit távolabbi jövőben: további fizikai fejlesztések, új CW, történelmi csaták
- Swamp és Komarin pályák rosszak? "A véleményed, mint mindig.... (SS: nagyon fontos nekünk) (DX: személy szerint nekem egyelőre tetszenek az átdolgozott pályák :D)
- Object 261 TD-ként viselkedve túl erős? "Ne menj szemtől szembe az Object 261-el" (nincsen tervben a megváltoztatása)
- Type 59 és korlátozott MM - Storm szerint úgy illik bele, ahogy most van
- a régi Statisztika képernyő nem fog viszatérni
- nem lesz általános nerf a TD-knek (ahogy artinak volt), és TD mennyiséghatár/csata sem lesz, Storm azt mondja, hogy "egyszerűen nincs rá szükség"
- nem lesz átalakítva a garázs kezelőfelület
- K: "Miért nerefeltétek a kínai és US HEAT lőszereket?" V: "Ne lőjj kínai és US HEAT lőszerekkel"
- ZIS-4 ágyúnak a T-34-en tűzgyorsaság nerfelés? "Ne játssz ZIS-4 ágyúval a T-34-en"
- teljességgel lehetséges, hogy néhány nemzetnek nem lesznek magas szintű könnyű tankjai, míg másoknak igen. Pl. a briteknek nincs semmi alkalmas magas szintű felderítőnek, de SerB azt is mondja, hogy ez ügyben még nem kutakodtak Bovingtonban
- a jelek szerint a KV-3 alap és középső motorok nem lesznek átdolgozva (Storm azt mondja, hogy a V-5 kísérleti, a V-2IS sorozatgyártott motor)
- az okai annak, hogy néhány medál ki lett véve az egyéni tank statisztikából (Kay, Carius medál) "technikai okok voltak"
- Mountain Pass-on a hegyhez vezető út (ahol a játékosok campelni szoktak) azért lett kivéve, hogy "megváltozzon a játékmenet"
-a 9es szintű Panzer IV vázra épülő Waffentrager azért lett, mert "nem találtak semmi mást", a többi 9es TD-nek megfelelő HP-val fog rendelkezni
- lehetséges, hogy a különböző pályáknak lesz tavasz/nyár/ősz/tél beállítása, többfajta fény és ég textúrája - ezen tanácskoztak, lehetséges lesz, de nem egyhamar
- a felfüggesztés sebzése nem csökkenti a terepjárhatóságot
- Chaffee idővel át lesz dolgozva
- lehetséges a Tetrach árulva lesz, de nem "feltétlenül prémium tankként" (SS: Tetrarch régen brit normál könnyű tankként volt betervezve)
- az új 6os prototípus Panther és Tiger újraegyensúlyozásnak semmi köze a elkövetkező történelmi csatákhoz, ez külön dolog volt
- egyelőre a szerver nem lesz direkt a garázsból kiválasztható
- lehetséges, hogy lehetséges lesz úgy szervert váltani, hogy nem kell miatta feloszlatni a szakaszt vagy a századot
- a kőkerítések a jelek szerint blokkolják a láthatóságot, alacsony TD-k elbújhatnak mögötte
- a szerevrek azért vannak számmal jelölve (RU1,2..stb.), mert a számokat könnyebb megjegyezni, mint absztrakt neveket (nem lesznek a város után elnevezve, ahol fizikailag vannak)
- lehetséges, hogy ha találnak egy új érdekes járművet egy olyan helyre ami már foglalt, akkor az a jármű egy alternatív útvonalként lesz hozzáadva (pl. Ferdinand/JP2)
- lehetséges, hogy ha egy nemzetnek nincs elég járműve egy 2./3. ághoz, akkor ezek a járművek egy részleges miniágként fognak bekerülni, ami visszavezet a fő ágba (pl. Kína)
- HEAT és APCR ugyan annyit sebez, mint az AP lövedék "játékbeli okok miatt"
- A-44 motorja túl gyakran kap kritikus sebzést még ciklonszűrővel is? "Ne játsz A-44-el"
- további fejlesztések lesznek a csapatsebzés-büntető rendszeren
- VK4502A lefelé hajlási szöge meg lesz változtatva, "ha szükséges"
- K: "Fejlesztők, gondolkodtatok a kistérkép fejlesztésén?" V: "Nem, nincs agyunk, nem gondolkozunk."
- lehetséges, hogy az abszolút számok visszatérnek a nyerési statisztikába (mint 8.7-ben volt)
- amikor egy kék (csapattárs-gyilkos) csapattagot lősz, az nem számít bele a sebzés okozás jutalomba
- SerB a sírókról: "Nem érdekelnek (DX: finoman fordítva :P) az egyéni hisztérikus játékosok, koldusok és idióták. Ne keverjük őket össze a normál játékosokkal - sajnos, kis része a két csoportnak fedi egymást."
- K: "Másnaposan válaszolsz a kérdésekre?" V: "Nem, nem szenvedek másnaposságtól. De a téma, ha jól értem, közel áll hozzád? :)"
- SerB a modokról, és a modderekkel való együttműködésről: "Mi és modderek általában különböző állásponton vagyunk - mi sok mod funkciót nem tartunk fontosnak. Továbbá, nem szeretnénk ha a kezelőfelületünk úgy nézne ki, mint egy Excel tábla. Én pl. nem használok modokat. Ennek megfelelően, azoknak akiknek a normál kezelőfelület nem elég és egy "excel-szerű" felületre vágynak, be fogjuk vezetni a hivatalos mod támogatást (hitelesítésükkel együtt)
- vannak elérhető kínai artik, egyedül a 9es és 10e szint nincs még eldöntve, nincsen semmijük ami egyértelműen hasonlítható a jelenlegi artikhoz
- az átlagos csaataidő megnövekedett az arti-nerf óta, de nem lényegesen
- WG nem teszi közzé, hogy hogyan fog a megbundázott század csaták ellen fellépni
- több változatosság a megsemmisített járműveknek tervben van, de ez nem jelenti azt, hogy lyuk lesz rajtuk ott ahol eltalálták őket, az technikailag túl nehéz volna
- a kifejleszthető test modulok nincsenek a történelmi csatákhoz kötve
- WG előkészíti a fejlesztett WoT grafikát, de egyenlőre nem lesz bejelentve
- Munster nem akarja kiadni a RU251 információkat, szóval még nem készült el
- Szovjet A-41 tank (fejlesztett T-34 program prototípus) lehet bekerül a játékba mint egy opcionális test az A-43-hoz
- kifejleszthető test modulok nagy valószínűséggel jövőre jönnek, mert rengeteg modellező munka van velük


DX: Mindig mikor ilyet mondanak, hogy technikailag nem lehetséges eszembe jut a kerekes jármű történet:
Lesznek?
Technikailag nem lehetséges.......(időkihagyás).......... Hát a fejlesztőink éppen a fizikán dolgoztak, mikor véletlenül elérték, hogy mégis lehet berakni kerekes járművet.

2013. szeptember 16., hétfő

16.9.2013 - Frissítve

- K:"SerB, múlt évben a Golden Joystick ötlete lelkesedéssel töltötte el a játékosokat nem úgy mint idén, mit gondolsz a játékosok alapvető hozzáállásának megváltozásáról?" V:"Nem érdekel." (később még azt mondja hogy az emberek túl korán "ünneplik" a WoT GJ elvesztését és le kéne nyugodniuk és azzal zár hogy "Sírás, a sírás sose változik."
- SerB nem szereti a káromkodást/szitkozódást a chatben, mert "mindig van egy nem vulgáris szó aminek ugyan az a hatása.", például "noobies" a "retards" helyett. (Kb. ezt mondta SerB. Oroszul 2 szó is van a noobra: Alleni (ami az Alyosha névből jön) és általánosabb az Oleni ("deers" vagyis szarvasok).
- AMX-30 bele passzol a WoT időkeretébe és lehetséges hogy a 2. Francia top közepes tank lesz.
- A tankok HP-ja nem a tank páncélzatától függ, ez csak játék egyensúly paraméter.
- (Ha jól lett értelmezve) nem raknak be több opciót egy tank kilövésére 1 vagy 2 lövéssel közepes szintű ágyúval. (A lőszer rekesz és a tűz mellé).
- Az E50 azért közepes tank mert így lett meghatározva a Német forrásokban.
- SerB azt mondja hogy az 1200hp-s Német motorok nem voltak történelmileg pontosak.
- Pár Francia motorral is van ilyen gond.
- A Történelmi csaták és a Garázs csaták meg fognak jelenni a  WoT-ban és a WoWp-ben egyaránt.
- A T-44-122 tank teste nem lesz választható opcióként a T8as T-44-nél, mivel vannak más fejlesztések.
- Még nem biztos hogy a félgömb alakú T-54 torony csak a 100mm front páncélú tank testnél lesz-e elérhető.  Van rá opció hogy berakják a 120mm front páncélút is, ez viszont limitálná a tank sebességét.
- Egyenlőre nincs más jelölt a játékból való eltávolításra (mint a T-50-2), de SerB azt mondja "meglátjuk". 
- A jelenlegi legkisebb tervezett ágak a Kínai és a Japán.
- Nincs tervben a 10-kaliber szabály átdolgozása. (a lövedékek csak a kaliberük 10szeresét haladják tovább a páncél átütés után.)
- Nem terveznek amnesztiát a véglegesen bannolt accoknak. ("Pár dolgot, mint például a valós életbeli fenyegetéseket, nem bocsátjuk meg.")
- Az arty XP kifejlesztési árak a WG számításai alapján készültek, nincs tervben hogy tovább csökkentsék.
- Egyelőre nincs konkrét terv arra hogy a játékosok küldetésekkel T7-8 prémium tankot szerezhessenek, de SerB azt mondja ha valamikor lesznek akkora  küldetések nagyon nehezek lesznek.
- Nincs tervben hogy a közeljövőben Brit T8as prémium nehéz tankot rakjanak be.
- SerB nem ért egyet azzal az internet információval hogy a Panzer III/IV csak 270 fokban tudta forgatnia  tornyát.
- SerB állítása szerint, a WoT játékmenete ragaszkodik a "fair playhez".
- SerB azt mondja a célzás algoritmusa nem változott.
- SerB válasza arra hogy mért van olyan játékos akinek 30-50 FPS-el megy a WoT viszont a WoWp meg 50-70 FPS-el: "Valószínű a videokártyájuk jobban dolgozik az olyan algoritmusokkal amik nyílt területekkel számolnak." (CX: Nekem WoT-ban Max beállításokkal van 20-30 FPS, WoWp-ben meg medium/high beállításokkal 20-50)
- A T-62A és Object 140 XP szükséglete nem fog változni. Aki mind a kettőt akarja annak 400k XP-t össze kell szednie.
- Lehet hogy a játékosok klán statisztikái bekerülnek a játékba is.
- A Type 62 kisebb lett, Storm azt mondja néhány változásról megfeletkeznek és nem kerül be a patchnoteba, nem lesz kompenzáció a Type 62 változásért, a Type 62 nem kap korlátozott MM-et sem.
- A KV-5 nem lesz eladható aranyért.
- SerB szerint a "VK3002M" nem egy unalmas név és nem kell “Prototype Panther”-nek hívni mivel a VK3002M a történelmi neve.
- A Swamp és Komaring nem rendelkezik szint korláttal, bármilyen szintű tank lehet rajt.
- Az átdolgozott pályák van hogy többször kerülnek csatába mint a teljesen új pályák.
- Voltak Orosz tornyos TD-k, például a 85mm AA löveg egy forgó toronyban egy T-34 vázon, de egyenlőre nem kerülnek be.

Ui.: Délután még pár sor fordítás jön hozzá de most csak ennyire volt időm. 
Folytatás:
- a 3001H és 3601H ágyúi "történelmi és játékegyensúlyi okokból" lettek kiválasztva
- egyelőre, több, mint 1 arti ág nemzetenként nincs tervben, de alapvetően lehetséges
- ágak amikből hiányzik egyfajta jármű (arti, TD, közepes, nehéz, könnyű) nincsenek tervben
- nagy pályák, füstgránátok és füstfüggöny, rakétás tankok (RBT-5), új felszerelések és legénységi képességek: "amikor elkészül"
- "sok" ember megvette a T-34-3-at
- Panzer I Ausf.C egy 3as szintű könnyű tank normál MM-ével rendelkezik
- JT88 elülső alsó páncél nerf (120-ról 100mm)? "ha szükséges"
- A-43 túl gyenge? "Ne játssz az A-43-al"
- a végső döntés, hogy mi is legyen a KV-1S-el a "tesztek után" lesz
- a 8.9 német TD ág összetétele végleges

15.9.2013

Ma nagyon kevés infó volt:

- SerB szeretne deformálható/rombolható talajt a WoT-ba, de egyenlőre ez túl tesz a technikai lehetőségeken.
- SerB a Golden Joystickról és a nehatív véleményről: "Személy szerint engem nem érdekel."
- A VK3002M-nek túl kevés HP-ja van? "Szörnyű..."

2013. szeptember 15., vasárnap

14.9.2013 + hétvégi vidámkép :P

- Storm az orosz szerveren lévő hosszabb várakozási idő javításával kapcsolatban: "Szükséges kinyomozni (SS: egyértelműen leszögezni/megtalálni) a jelenlévő problémákat, hogy később kijavíthassuk.
- K: "A japán tankosok miért szőkék, és miért van olyan nevük mint Emil és Dietrich?" V: "Azok szövetséges kölykök csereprogramban" (SS: jelenleg a japán legénység a Chi Nu Kai-ban - 8.9-ben jövő japán prémium tank - időlegesen német legénységgel rendelkezik.)
- ha vesztesz és kapsz egy bizonyos eredményt, ugyan annyi XP/ezüstöt kapsz, mint ha nyertél volna ("curagous resistance" - magyarul nem tudom még, hogy mi a neve, legyen vitéz ellenállás :P). Storm azt mondta, hogy más verziók (SS: a kérdező játékos pl. okozott sebzésért javasolta) rosszabbak különböző okok miatt (és mikor tovvább rágták miatta a fülét azt válaszolta: "az irigység csúnya dolog")
- továbbá a fenti kérdéshez kapcsolódóan, egy másik játékos azt javasolta, hogy simán legyen a legtöbb XP-t szerzett játékos a vesztes csapatból jutalmazva. Storm erre azt válaszolta, hogy ez megint oda tartozna, hogy egy csapat veszthet 15-0-ra és senki sem mutatott igazi vitéz ellenállást, és ilyenkor ostobaság volna ezt jutalmazni.
- megint a fentebbiekhez, hogy miért nem állítanak be egy minimális XP határértéket egy ilyen jutalomhoz, Storm ezt válaszolta: "Minden szinten az XP értékek különbözőek. Minden szintnek más határértékkel kéne rendelkeznie? Az igencsak bonyolult lenne a jutalomrendszer viszonylatában. És ha pontosan 1XP-vel szerzel kevesebbet, mint a határérték - nem éreznéd rosszul magad? Más-szóval, a medál azért lett követelményként kiválasztva, mert azt a legegyszerűbb megérteni. Kapsz egy medált - kapsz jutalmat.
- lehetséges, hogy a Mesterlövész medál (a fentiekhez kapcsolódva) újra lesz gondolva, mert ezt a legkönnyebb megszerezni és a legtöbb gondot is ez okozza, főleg a gyorstüzelésű ágyúkkal.
- nem lehetséges meghallani az ellenséges tankot, egészen a felfedezéséig
- a hiba, hogy a chat-szűrő állandóan be van kapcsolva javítva lesz (SS: 8.9-ben)
- Storm megerősítette, hogy a Type 62 modell megváltozott a 8.8-ban, valamint az arany lőszerei nerfelve lettek és automatikusan el lettek adva teljes áron


Moszkva reptér:



Ifjúság xD


(18 éven felülieknek) És használjátok ki a viszonylagosan kellemes időt, jó-jó kockulni kell, de azért még egy kerti grill belefér egy sörrel. Vagy WoT-ozás egy sörrel, próbáltátok? Nem lesz jobb játékos tőle az ember :D


És végezetül miért is ne.

2013. szeptember 13., péntek

13.9.2013

- The_Chieftain állítása szerint az M36B1 (M4A1 test egy M36 toronnyal) és a T53 is lehetséges mint T6os Amerikai prémium TD.
- K: "Most már meglehet nézni hány tank van a garázsomban, mért nem lehet megnézni más accnál?" V:"Adat védelem miatt."
- "A járművek amikből nem lehet teljes ágat kihozni" (a kérdező pontosabban az Izraeli tankokra kérdezett.) "valami formában bekerülnek."
- Nem bővülnek   közeljövőben a legénység hangjai.
- WG considers the amount of tanks in your garage to be confidential information (as well as other “account status” info, such as the amount of credits you have)
- K:"Mért nem változtatjátok vissza az MM-et a 8.5ös formára ahol a legtöbb csata ugyan olyan szintű tankok közt volt (vagyis pl csak T7 tankok)?" V:"Sosem volt ilyen szabály az MM-ben. De volt +/-3 szint eltérés régebben, hozzuk vissza azt?"
- SerB a trollszakaszok bannolásáról: "Mi van velük? Olyan gyenge az idegrendszered hogy nem tudsz enni amíg nem ölsz meg egy trollszakaszt? Nem fog működni - mindig lesz valami ami felidegesít. Dolgozz magadon."
- K:"Mért nem volt a csapatsebzés rendszer változás benne a patchnoteban?" V:"A leírás egyszerű - a csapat sebzés rossz dolog. Semmi sem változott e tekintetben."
- A TOG II jól teljesít SerB szerint.
- SerB az ágyúk sebzéséről: "Amint találtok történelmi adatokat arról hogy egy ágyú menyi HP sebzést okozott változtatunk."
- A Nemzeti hangokkal kapcsolatban: Nem lehet majd manuálisan berakni minden tankhoz a hangokat.
- K:"Milyen formula alapján működik a "Courageous resistance"?" V: "IF(BattleLoosed AND (GotEpicAvard OR GotBattleHero))" (Vagyis ha vesztett a csata és van valami kitüntetés)
- Vannak tárgyak amik látótáv csökkentést eredményeznek (házak) és vannak amik nem (Szénakazal).
- A Westfield pályán volt egy bokor az F0-ban ami eltűnt, de nem volt semmi erről a patchnoteban? "Szörnyű..."
- A Mountain Passon (F6 kvadráns) hiányzik egy út amin fellehetne menni? "Szörnyű..."
- El Halluf - egy domb át lett dolgozva a G6-ban? "Szörnyű..."
- K: "0.8.9 - új Német TD ág?" V: "Tényleg?!"
- K: "Mi akadályoz meg titeket abban, hogy betegyetek néhány kezelőfelület-kényelmesítő modot a játékba?" V: "Az a tény, hogy nem tartjuk a túlzsúfolt kezelőfelületet kényelmesnek."
- "nem volt megígérve" a játékon belüli chat kikapcsolásának a lehetősége. SerB: "Ez egy csapatjáték."
- a francia artik nem kapnak lövedék-sebesség buffot
- a lehetséges újraegyensúlyozással kapcsolatban: a bizonyos járművek száma a csatákban, csak másodlagos jelző
- lehetséges, hogy (CW-ben) a "légicsapás" használatához nem lesz szükséges a pilótáknak (WoWp játékosok) az elrendelő klánban lenni, hanem "szabadúszók" végzik majd el (DX: személy szerint díjaznám, ha végre lenne zsoldos/szabadúszó rendszer)
- elég brit közepes vagy nehéz tank egy második ághoz? "Kétséges"
- a jelek szerint az Ütközet mód a Mines pályán nem lesz átdolgozva, mert a fejlesztők megnézték a nyerési mutatókat és a két oldal közötti különbség kevesebb 5%-nál (azért 5% mert a statisztikák azt mutatják, hogy nyerési mutató 5%-os különbségen belül változik állandóan, szóval az 5%-nál kisebb eltérés nincs figyelembe véve)
- Löwe nem lesz megváltoztatva a jövőben, jók a statisztikái
- 0.8.9-ben, középszintű arti buffolva lesz (SS: magas szintűek nem)
- az oka annak, hogy ki lehet kapcsolni a teljes kezelőfelületet az, hogy lehetséges legyen WoT filmeket készíteni

WoWarplanes - Special: Battle of Britain Day + info


Szóval a hétvégi special a híres Angliai csatáról szól. (Brit gépek híján német gépekkel)

3x xp az első győzelemért minden géppel

50%-al olcsóbb és 50%-al több creditet hoznak a következő gépek:
Német Tier V Heavy Fighter Messerschmitt Bf 110 E
Német Tier V Fighter  Messerschmitt Bf 109 E



Ez mellet egy apróbb info. Feltűnt egy pletyka hogy még a megjelenés előtt bekerül egy prémium gép (850 tokenért) amit csak megjelenés előtt lehet megvenni és utána már sehogy. (És akkor gondolom ez meg is maradna már az élő szerverre is)
De egyenlőre ez csak "pletyka". Ha meg lesz erősítve írok róla.

12.9.2013

- SerB azt mondja az egész E-széria a Tiger II alapján készült, ezért az E-50 alsó front páncél ez alapján lett 100mm.
- Ahhoz hogy a Leopard 1 megkapja modern tornyot, be kéne kerülnie a  T-72-nek is ellenfeleként, de ez nem fog megtörténni.
- SerB a potenciális Izraeli ágról:  "Nincs elég járművük egy teljes ághoz."
- Ha garázs kezelőfelület problémát találtok azt okozhatja valamilyen mod is.
- SerB az új besorolásról: "Az igazi férfiak csak 2 dolgot használnak egy játékos képességeinek megítélésére és ebből az egyik a nyerési arány." és "Nem tudom mért csináltuk azt új besorolási rendszert, de nem is érdekel."
- K:"Változni fog ez a besorolás a jövőben?" V:"Lehetséges. Nem érdekel. "
- A sebesült sofőr hatása olyan mint a sérült motoré.
- K: "Lesz más lehetőség hogy aranyat rakjunk a klán kincstárba a CW-n kívül?" V:"Nem. Küzdjetek."
- Ha a játék megakad pár másodpercre (FPS csökkenés), akkor SerB azt javasolja tisztítsad ki a videó kártya hűtőjét vagy írj a supportnak.
- SerB azt mondja nem voltak más jelöltek a 2. Német TD ág T9 tankjára.
- SerB azt mondja gondolkodnak a  Jabber-alapú chatrőla  WoT-ban, de nem garantált mert félnek a spamtől.
- SerB azt mondja a Sturmgeschütz Maus (JagdMaus) valós terv volt.
- SerB megerősíti, hogy amikor a kifejleszthető tank test modulok megjelennek a WoT-ban, akkor sok változás lesz a Tech treeben. SerB majd elmondja amikor itt lesz az ideje.
- Vannak tervben más Waffenträger Német TD-k. SerB majd elmondja ha itt az ideje.
- Más lehetséges járművek is vannak amik passzolnának a Német "assault gun" TD ágba, más mint a StuH, StuIG, Sturmpanther és Sturmtiger.
- Úgy tűnik van egy új funkció. Ha két tank egymásra lő és megsemmisítik egymást egy lövéssel akkor csak az egyik hal meg. Az marad életben aki előbb lőtt, a másik tank lövedéke eltűnik.
- K: "SerB, nem hiszed, hogy istennek tekinted magad a WG-n belül?" V: "Nem, az Storm. Én a sátán vagyok."
- SerB azt mondja, hogy a legjobb forrás az E-sorozatról a "Panzer Tracts"
- a való élet beli Waffenträger-ek nem kerültek bele a 2. német ágba, mert mert csak olyan járművek helyére illenének amelyikekre a WG-nek már volt járműve (SS: 6-7)
- K: "SerB, te tankokról vagy repülőkről álmodsz?" V: "A harmadik üzleti utazás végére általában a feleségemről."
- nem lesz minijavítás a hibás chatszűrőre, a 8.9-ben javítva lesz
- Storm arról, hogy ez a javítás túl sok hibával rendelkezik: "Már három éve olvasom ezt (Ss: azt, hogy a javítás túl hibás). Volt sokkal rosszabb."

2013. szeptember 12., csütörtök

WoWarplanes - Update 0.5.3

A megjelenés előtt még lesz egy update ami behozza a Briteket és lesz egy kis átdolgozás a fejlesztési ágakban. Elvileg ezek lesznek a megjelenéskor mára  véglegesek.

Britek:

Németek:

Oroszok:

Amerikaiak:

Japánok:


Egyéb változás:
Három új prémium gép:
  • Bf. 110C-6 (Germany)
  • LBSh (USSR)
  • XF4F-3 (USA)
A többi prémium gépet kiveszik a játékon belüli boltból. Akiknek van valami prémium gépe azok a megjelenésig még megmaradnak. 

11.9.2013

- Storm megerősítette: KwK = tank ágyú, PaK = anti-tank ágyú (SS: sokan össze vannak zavarva a jelölés miatt. Habár a való életben gyakran voltak valamilyen módosítások mindkettő ágyún, igazából mindkettő kb. egyenlő. Más szóval: egy ágyú PaK-al jelölve a játékban KwK helyett, nem jár semmilyen bónusszal.)
- igencsak valószínű, hogy a statisztika képlet át lesz dolgozva, a visszajelzésektől függően
- T-34-3 játékon belüli kiértékelése "nem fog tovább tartani egy hónapnál"  - pár hét, míg a játékosok hozzászoknak, és pár hét az adatgyűjtés  (SS: utána lehetséges, hogy buffolva/nerfelve lesz)
- a személyes statisztika mostantól csak az átlagos sebzés/csata veszi figyelembe osztálytól függetlenül (SS: "sealclubbing" - mikor a tapasztaltak direkt a kezdőkre vadásznak -  elkerülésére)
- az új statisztika készítésénél a fejlesztők nem csak lemásoltak "hatékonysági mutatót" vagy más mod alapú statisztikát, mert "rossz lenne sok emberre nézve"
- K: "Úgy gondolod, hogy egy noob-nak 20k csatával jobb statisztikájának kéne lennie, mint egy unicum-nak 5k-val?" V: "Nem hisszük. Ha hitről szeretnél érdeklődni, akkor menj templomba."
- LT átlagos élettartama a csatában nem számít a statisztikába
- Storm azt mondja, hogy a pontos páncél változtatások néhány tanknál nem lesznek hivatalosan kiadva
- K: "Új újradolgozott pályák a 8.8-ban jól játszhatóak, más pályák is át lesznek dolgozva, azokra az elvekre alapozva, mint ezeknél?" V: "Lehetséges"
- Storm megerősítette, hogy az auto-ban rendszer át lett dolgozva, és azért nem került be a hivatlos javítási jegyzetekbe, mert kifelejtette (DX: aki nem tudja. az új rendszer hibás lett, mert pl. tolásért is bannolt. De vissza lett állítva 8.7-es állapotra a rendszer a javításig,)
- Storm szerint, a legjobb mutató egy játékos képességeire, a nyerési mutató, és átlag XP/csata
- K: "Mi lenne, ha véglegessé tennétek az XP szorzót a csatában top 3 helyezettnek?" V: "Egy másik fórumtéma szolgál a javaslatokra. Menj oda sírni."
- úgy tűnik van valami hiba a chat rendszerben, aminek következményeként a teljes szöveg eltűnik, vagy rosszul van fogalmazva, Storm kivizygálja
- a 8° nominális lefeléhajló szög az E-50M 105mm gun Ausf.K csak akkor érvényes, mikor a jármű oldalánál céloz, nem mikor előre
- Storm szerint az MM rendesen működik már
- még vitatják, hogy lesz-e magas szintű "kapcsolat" a létező német ágakból az új TD ágra
- nem lesz különleges eggyütható az artiknak az új statisztika rendszerben
- Storm megerősítése szerint a jövőben, a megváltoztatott arany lőszert csak ezüstért lehet eladni a vételi árukon

8.8 MM tábla

WG Statisztika képlete:

2013. szeptember 11., szerda

10.9.2013

- Storm állítása szerint hamis az a játékos vélemény miszerint "átlagban kevesebb mint egy arti és felderítő van a csatákban" a WG statisztikák szerint
- mennyi az átlagos arti darabszám? "kevesebb, mint Storm szeretné"
- Storm a Superpershing páncéllal kapcsolatban: "Nem rejtünk el semmit. Szokásunkhoz híven, nem nyilatkozunk a páncéllal kapcsolatban." (SS: amikor azzal vádolták, hogy eltitkolnak pár páncél nerfet)

- a WT E-100 modell végleges
- a RU support szerint a "Szerencsés" kitüntetés hibás. Storm azt mondta, hogy nem javították a 0.8.8-ban
- technikailag lehetséges berakni, hogy a különböző lőszereknek az ágyúban, különböző legyen az újratöltési ideje, de nem lesz megcsinálva
- Storm a 8.8 MM javításról: "Néhány probléma  a szerverbeállításokban amiken az MM fut javítva lett - több számítási kapacitást kapnak a csata várólistához fűződően, ami kiegyensúlyozottabb csatákhoz vezet."
- nincs tervben a 10es szovjet nehéz tankok buffolása
- IS-4 köpenye könnyen átüthető. Storm azt mondja, hogy ez nem egy hiba.
- a 112 karakterisztikái már véglegesek
- nincs tervben az IS-6 végsebességének növelése
- Storm kijelentése szerint a Királytigris elülső-alsó páncélja most már történelmileg hiteles (100mm), a 120mm kép ami a neten kering hamis
- VK4502P látótáv nerf "egyensúlyi okokból" történt
- nem lehet 112 vagy T-34-3-at venni aranyért a 8.8-ban
- Storm megerősíti: a Sherman/T-34 "hatalmas nerf" (célzási idő, szórás) csak azokra a különleges oktató tankokra igaz
- Superperhing nem kap korlátozott MM-t
- a VK3001H/VK3002M kapcsolatról
1, VK3002M statisztikái 0-ról indulnak
2, ha VK3001H ki volt fejlesztve akkor a VK3002M is ki lett
3, a VK3001H garázsban meglévése miatt kapott ingyen VK3002M 100%os legénységgel és garázshely jár, de nem jár lőszer, felszerelés vagy fogyócikk
4, ha a VK3001H-nak volt álcája, akkor az át lett másolva a VK3002M-re, azonos lejárati idővel, ez érvényes az emblémák és feliratokra is
5, a VK3001H-n felhalmozott XP átkerült a VK3002M-re

- az új VK3001H MM súlya és XP/ezüst szerzése "olyan lesz, mint az osztályában lévő tankoké"
- lehetséges, hogy a Sacred Valley át lesz dolgozva, főleg az, hogy a felső csapat könnyen észreveszi az alsót, de ez nem igaz fordítva
- Severogorsk nem csak alacsony szintűekre lesz korlátozva
- Superpershing csak a 8.9 kijöveteléig lesz eladható aranyért
- SerB azt állítja, hogy az állítólagos kísérleti E-75 1200hp-s dízel nem létezett, csak a tervezők álma volt. Maybach csak 1000hp-ra tudta felvinni a HL motorját.
- ha a VK4502P valaha 8as szintre lesz rakva, akkor a páncélzata történelmi értékekre lesz nerfelve (SS: a valóságban sokkal vékonyabb volt)
- 128mm L/55 nem passzolna történelmileg az E-75 legjobb tornyába
- GW E-100 nem képes kiszedni egy alacsony közepes tankot az ágyúja rossz lefelé hajlási szögétől? "Ne engedd, hogy elérjen"
- a csata küldetések betűtípusa lehet nagyobb lesz (SS: az oroszok panaszkodnak a mérete miatt)
- a 8.8-ban, a csapatsebzés a szakasztársakra normál csapatsebzésként van elkönyvelve (nincs ingyen szakasztárs ölés)
- minden kivett motor bekerült a depóba
- az ok a középszintű német változtatásokra, a tankok kb. azonos mintájára való beállítás (játékstílusban)
- az új statisztika rendszerben, az átlag XP számít prémium nélkül

DX: huh de fáradt vagyok máma. Amúgy láttátok a statisztika képernyő statisztika fülének alján a kis Japán zászlót? XD

2013. szeptember 10., kedd

9.9.2013

- SerB szerint, nem mindenki fogja eladni a Superpershing-ét a 8.8-ban
- SerB azt mondja, hogy egyáltalán nincs garancia rá, hogy nem növekszik meg a Superpershing arany ára (SS: miután a jármű aranyért való eladhatósága lezárul)
- +/-1 MM szórás nem lesz
- a hivatalos rangsorolás nem lesz megjelenítve a játékos felhasználóneve mellett a csatában
- a pontos XP szerző képlet nem lesz közzé téve
- a jövőben lehet lesz még egy orosz TD ág
- T-44-122 csak Szuperetesztereknek lesz jutalom (SS: valószínűleg a kiszivárogtatások jutalmaként)

- új magas szintű könnyű tankok fognak megjelenni az "előrelátható jövőben"
- a tereptárgyként szereplő tankroncsok mozgathatósága (SS: pl. Malinkova "Panther") nem jön egyhamar
- öntött páncél és göngyölt homogén páncél nincs és nem lesz megkülönböztetve a WoT-ban
- LB-1 HE lőszer sebzése nem lesz növelve a 8.9-ben
- a WT E-100 modellje végleges és nem lesz megváltoztatva
- képesség alapú MM nem lesz
- az IS-4 páncél (SS: nem pontos a páncél dőlésszöge, a játékban 58,5°, történelmileg 61°) javítva lesz, de Storm azt mondja, hogy annyira kicsi probléma, hogy el lett halasztva alacsony fontossági szintje miatt
- a jelek szerint a Mesterlövész jutalom hiba (SS: lerohansz valakit és nem kapod meg) nem lett javítva a 8.8-ban
- ha a tank megsemmisül miután észrevették, de még a 3mp-n belül miután felvillanna a 6. érzék villanykörte, akkor a villanykörte nem villan fel
- új városi pálya: "majd ha elkészül"
- túl korai egy újabb orosz nehéz ágról beszélni, lehetséges lesz a játékban, de egyelőre túl sok a probléma
- SU-122-44 nem fog korlátozott MM szórást kapni
- a WT E-100 autoloaderjében lévő lőszerek száma? "Várjátok ki a 8.9-et"
- a tény, hogy az E-75 új motorjának nagyobb a kigyulladási esélye nem lesz kompenzálva
- az újonnan kifejlesztett tanknak korlátozott MM-je van, ha felhasználsz szabad XP-t az elitté tételére, akkor is megmarad ez a korlátozott MM
- a "hibák javítva lesznek" a 8.9 TD ág renderekben
- a cikk az új statisztikai rendszerről készen van, a jelek szerint hamarosan jönni is fog
- Storm kijelentése szerint a "tank karakterisztikákra sosincs hatása a marketingnek"

2013. szeptember 9., hétfő

WoWarplanes - Special: Air Battle over the Ore Mountains + Video Guide

Special: Air Battle over the Ore Mountains

 
30%-al olcsóbbak a következő repülők:
Amerikai Tier VII Fighter P-51D Mustang
Német Tier VII Fighter Messerschmitt Bf 109 G Gustav
50%-al több credit a két repülővel.




Messerschmitt Bf 109 B Video Guide

8.9.2013

- KV-1S nem lesz nerfelve, hanem ketté lesz szedve KV-85 és KV-122-re (SS: KV-122 valószínűleg 7es lesz, de nincs megerősítve)
- a 8.9-ben, néhány 4-7es arti buffolva lesznek (amik túlságosan le lettek nerfelve)
- a legnagyobb szintű artikhoz nem nyúlnak, a statisztikáik rendben vannak
- második CW kampány Október végén kezdődik, 4-6-8-10es szintű tankokat fog használni (a jelenlegi század szabályokra alapozva)

- WoWp: klimatikus zóna (mármint: téli vs nyári pályák) nincs hatással a gép teljesítményére
- K: "Miért jár olyan kevés XP és ezüst a foglalásért?" V: "A kapzsiság rossz dolog."
- T23 vissza fog térni, "meglepő módon"
- a 6os és 8as szinteken nincs baj az MM-el, SerB szerint
- K: "Szakaszoknak rosszabb az MM-je?" V: "Összeesküvés!"
- a több-ágyú rendszer előbb jön egy picivel, mint a több-torony rendszer
- Severogorsk jól teljesít magas szintű csatákban
- a prémium acc. tulajoknak szánt új dolgok nem lettek eldobva, de egyelőre nem lesznek bejelentve úgy néz ki
- SerB szerint a nagy kaliberű csőszájfékes ágyúk nagyon leleplezik a tankot (SS: sokkal jobban, mint a kisebb kaliberű és csőszájfék nélküli ágyúk)
- Egy játékos kettő megközelítést vetett fel a WoT-ba készülő tank folyamatra, hogy ezek közül melyik helyes: vagy SerB kiválaszt egy szintet és megkéri a tervezőt/történelemkutatót, hogy rajzoljon fel/találjon valamit, vagy először Storm vázoltat fel egy járművet és utána keresnek neki megfelelő szintet. SerB megerősíti, hogy mindkettő megközelítés megtörténik.



Most pedig egy kis érdekesség a 7.9.2013 helyett
forrás: http://ria.ru/defense_safety/20130907/961498616.html#ixzz2eDukizUE
Az Orosz Védelmi Hivatal sajtóközleménye szerint, a World of Tanks online játék vonzová teszi a fiataloknak a katonaság páncélozott ágát és a jövőben az új tankos kiképzés egyik lépése lesz, mondta Lieutenant-General Alexander Shevchenko, az Orosz Honvédelmi Minisztérium páncélozott járművek osztályának a vezetője
" Úgy gondolom, hogy minél jobban hagyatkozunk a számítógépes technológiára, a játék felhasználói egyre különlegesebb jelöltjeink lesznek. Úgy gondolom, hogy a járműveink leendő legénységeinek egyik felkészülési állomása lesz" , mondta Shevchenko a “Echo Moskvy”rádióban.

...............

DX: hmm, hát nem tudom melyikőtöknek mond valamit az "America's Army". Akik nem tudnák, ez egy ingyenes FPS az amerikai hadsereg kiadásában, aminek az a célja, hogy a játékosok megismerkedjenek a hadsereggel, a fegyverzettel, a használatukkal, stb.. Maga a hadsereg is használja a katonái kiképzésében. De persze azért az más, mint WoT jóval. Személy szerint akkor inkább "Red Orchestra"-ban lévő tank vezetést tartanám jobb kiképzésnek.

De mit tudhatom én, 55+%-os nyerési mutatóval rendelkezők, hajrá XDD