2015. július 19., vasárnap

18.07.2015

Storm egy nagy postot csinált a jelenlegi WoT 9.9 problémáiról - pontosabban az összeomlások okairól. Elmondja, hogy a "zombi tank" problémát hamar kijavították, de még fennállnak a következő problémák:

1) Összeomlás a garázsba lépéskor vagy csatába lépéskor a garázsban (közepes mennyiségű jelentés): ez a probléma olyan klienseken fordult elő amelyikből kivették az Awesomium fájlokat. Hogy ezek hogyan és miért lettek törölve nem tudni. Lehet, hogy a játékosok törölték mert volt egy pletyka miszerint azzal FPS-t lehet nyerni, de lehet, hogy antivírus szoftver törölte. WG kivizsgálja. Ezt egy mikrojavítással orvosolták amiben "visszakapták" a játékosok a fájlokat. A jövőben lesz egy javítás ami után akkor sem omlik össze a kliens, ha hiányoznak ezek a fájlok.
2) Mac kliens összeomlás (kevés hibajelentés): ezt orvosolták egy Mac verzió frissítéssel.
3) XVM által okozott összeomlás (nagyon nagy számú hibajelentés): Az XVM régi verziói a kistérkép változásai miatt nem működtek. Storm úgy tudja, hogy a legutóbbi XVM frissítés orvosolta a problémát. A frissített verziót kell letölteni, főleg ha valamilyen modpack-et használsz XVM részekkel.
4) AMD (Radeon) GPU és legfrissebb (15.7) meghajtókhoz (driver) kapcsolható hibák (nagy számú hibajelentés): ez a hiba a terepen való "átesésként" is jelentkezhet. Nagyon bonyolult probléma és WG dolgozik rajta. Ezt azért nem vették észre a nyílt teszt alatt, mert a driver Július 7-én jött ki és akkor a teszt lényegében már véget ért. Régebbi driver-re való visszatéréssel orvosolható a probléma. A fejlesztők dolgoznak rajta és bíznak benne, hogy mielőbb megtudják oldani.
5) közvetlenül csata utáni összeomlás (kevés számú hibajelentés): ez egy elszórtan jelentkező hiba, a fejlesztők megtalálták az okát és dolgoznak a javításon
6) bizonyos hardveren (Broadwell típusú processzorok) történő összeomlás W10 használatakor (kevés számú hibajelentés): ennek a problémának alacsony a fontossága, mert a rendszer még nincs hivatalosan kiadva vagy támogatva
7) fagyás a töltőképernyőn a Steel hunt-ban Logitech advanced multimedia billentyűzet sorozatát használva (nagyon kevés hibajelentés): megtalálták és javították a hibát

A fenti hibákat valószínűleg a minijavítással orvosolják.

- a fejlesztők még mindig dolgoznak a Havok-on.
- lesznek HD pályák
- K: "Még senki sem erősítette meg hivatalosan a Japán nehéz tankokat a 0.9.10-re, miért postoltok rendereket?" V: "Nincs komment"
- többmagos támogatás az előrelátható jövőben

3 megjegyzés:

  1. '- többmagos támogatás az előrelátható jövőben'

    Akkor ez még legalább 3-4 év. :D De a női legénység kibaszott fontos volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami igazából szintén csak félig sikerült, a hangjuk férfi maradt a mai napig. Pedig már jó rég szó volt róla hogy vesznek fel hozzájuk hangot.
      De nem baj addig marad a "tájföldi legényég".
      Többmagos támogatás pedig soha nem lesz a WOT-ban. Kár erre állandóan rákérdezni. Képtelenek rendesen megcsinálni. Ahogy a legutóbbi patch-et se tudták rendesen összerakni.

      Törlés
    2. Hát már szerintem 2 éve biztos volt hogy először "dolgoztak" a többmag támogatáson.

      Törlés