2015. június 6., szombat

WoT Generals

Mivel nem volt még újabb K/V ezért itt egy kis szösszenet.


Aki mellett elsuhant a hír, annak most felhívom a  figyelmét arra hogy open betaba kerül a WoT Generals. A teljesség igénye nélkül pár szóban írok róla.
Csak pár menetet mentem illetve rég játszottam ilyen fajta kártyajátékkal ezért így olvassátok ezt a leírást.

Első belépéskor egy tutorial fogad ami nagyjából elmagyarázza a játék alapjait.

A WG erre a játékra is ugyan azt a fejlesztési/account sémát húzta rá mint a  többi játékára (xp/free xp/silver/gold/prémium acc/tech tree). Ez nem tudom mennyire jó egy ilyen kártyajáték szempontjából ahol szerintem a "booster pack" új kártyák szerzése jobb megoldásnak tűnik.

Miután kifejlesztünk XP-ből egy kártyát silverért megvesszük majd berakhatjuk a paklinkba. A pakliba 40 lapnak kell lennie.
A pakli összeállításának kezelő felületén szerintem még picit csiszolniuk kell mert nem olyan könnyen átlátható.

És akkor magáról a játékról... nem sokat mondok mert a tutorial úgy is végig visz illetve először menni kell egy bot meccset is.

A játék célja az ellenfél bázis megsemmisítése. Minden nemzetnek más HP-val illetve támadó értékkel rendelkezik az alapbázisa (igen 3 nemzet van itt is kezdésnek :D). Vannak segéd kártyák amik erősítik az alap bázist bizonyos támadás erejéig vagy sebzést okozhatnak a mezőn lévő egységeknek. A bal felső sarkukban található erőforrásért rakhatjuk ki. A jobb felső sarokban pedig az mutatja mennyivel több erőforrást kapunk egy körbe amíg az a lap a mezőn van. 

Az ellenfél bázisát támadhatjuk a pálya túloldaláról a bázisunkkal vagy ha kirakunk egy artyt azzal. A többi tankkal az ellenfél bázisa mellé kell menni hogy támadni tudjuk. Itt is van 5 fajta tank típus amik különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, de ezekről most nem írok.


Szóval röviden ennyi. Aki szereti az ilyen kártyajátékokat próbálja ki nyugodtan. Pár órát ellehet vele szórakozni. (Illetve aki linuxon van mint én annak ez az egyetlen alapból működő WG játék :D)


1 megjegyzés:

  1. Természetesen kurvára OP a szovjet bázis a maga 22 életpontjával, plusz a nagyobb erőforrásával. Így kb. egyelőre játszhatatlan a német oldalon. De ez várható volt.

    VálaszTörlés