2014. augusztus 19., kedd

Gamegrub - Avagy, a gép mellett is enni kell.

A tank/repülőnek/hajónak üzemanyag, a számítógépnek/konzolnak áram, a kezelőinek pedig élelem kell.
Szóval, abból kiindulva, hogy mindenki nyaral - beleértve minket is - és a mobilnet lefedettségnek hála a youtube videók lefordítása lehetetlen, gondoltam ne gyertek fel feleslegesen, legyen mit olvasni. Aztán majd meglátjuk, ha tetszik, akkor jó, ha nem tetszik attól még itt lesz. :D
Na de mi is az ami itt lesz? Valószínűleg már kitaláltátok.

Kezdjük azzal, amivel egy gamert az "átlagvilág/média" elképzel. Pizzás dobozok és üdítős-flakonok. 

Első alanyunk a Lacus-Pelso. ezen belül is a Badacsonytomaj-i ág (többszöri megelégedettségünkre szolgált).

Nem tudom, hogy kedves olvasóink mennyire kirándulnak mozdulnak ki. Egy biztos, mi nem vetjük meg. De kirándulni lehet gyalog a tájban és a kulináris kínálatban is, sőt a szabad levegős kirándulástól megéhezve betérve a legjobb is. Sok felé ettem már Pizzát, de kezdjük az elejénél. Egyik este gondoltuk lemegyünk Pizzát enni. Utunk a Lacus-Pelso nevű Pizzeriába vezetett. Hangulatos, kinti (fedett tetővel) és benti résszel (bár nem tágas belül ez nem válik hátrányává, kívül a padokon kényelmesen el lehet férni). 
Kint foglaltunk helyet, ahol azonnal ott is termett aznapi étel-italunk hozataláért felelős pincérlány. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én személy szerint szeretem, ha kedves és "vidám" a pincér, nem csak odacsapja az étlapot. Szerencsére maximálisan meg voltam elégedve. Egy olyan kedves, szép és segítőkész pincérlány lépett oda hozzánk, akit az ember szívesebben hívna el randevúzni, mint kiszolgáltatni magát vele. De hát most azért voltam ott, hogy egyek, ő pedig dolgozni. 
Szóval, az italokat kikértük (áruk a számítható kategória, 1 gyömbér 320,-Ft volt, de voltak limonádéik is meglehetősen baráti áron a szénsavasakkal összehasonlítva). Pizzaválaszték nem 100-150db, de kiválóan választékos, nem egy két alapanyag újra-kombinációja más fantázianéven. Viszont a fantázianevekből sincs hiány. Rendeltünk egy Füsti-fecske, egy Anorák és egy Anettka névre hallgatót. A Füsti-fecskében nem csalódtam, ez a kedvencem itt, a maga füstös sajtjával szalonnájával, szalámijával és hagymájával. Az Anorák, ami rákokat tartalmaz sonka mellett tejfölös alapon sem okozott csalódást, valamint -habár nem az én ízvilágom - a tojásos, tarjás, pirospaprikás, tejfölös alapú  Anettka is hozta a maga formáját. Mindegyik más ízű, de mindegyik finom.

Balról a 0°-tól kiindulva: 1. szelet: Anettka; Következő 3: Anorák; Végül Füsti-fecske a maradék.

Rendelés után a pincérlány kedvesen nálunk hagyott egy étlapot, amin közben elidőztem, valamint azonnal hozta az étkészletet is. Van itt más is, nem csak pizza, Gyros, Hamburger, Palacsinta és Hot-Dog színesíti a kínálatot. Láttam másnál Hot-Dogot, tetszetősnek mutatkozott.
Árakban ott van, mint ha nem is nyaralóváros lenne, teljesen normális árakon dolgozik. Otthon Szombathelyen is ilyen árakban mozognak a normális pizza árak (persze van egy-kettő túlértékelt).
 
Rengetegen voltak és a kiszállító futár sem pihent le, így érthető volt, hogy beletelt egy kis időbe míg megsült a rendelésünk - de így sem mondanám, hogy sokat kellett várni. De közben volt időm figyelni, nekem kis kíváncsi kutyának. Azt vettem észre, hogy mennyi energiával kell rendelkezniük, mert folyamatosan ugráltak, nézték észrevétlenül, hogy van-e új vendég, valamint persze ki és felszolgáltak. Mindezt anélkül, hogy az ember kedvtelenség vagy rosszkedvűség szikráját fedezhette volna fel rajtuk. Ezt jó látni, még, ha csak álarc lenne is.

Megérkezett a Pizzánk, mind nagyon finom. Ami kifejezetten tetszik, hogy a szélét nem csak úgy hagyják, mint Szombathelyen, hogy oda vagy jut valami, vagy nem, hanem végig szószos és vissza van hajtva, így a széle is ízletes. Ami feltűnt, hogy a Pizzákat nem fűszerezik túl, ez néha jelentkezhet alulfűszerezett érzésként, de ki van téve só, Valamint pizzafűszer is szóróban. Érdekes módon kiszállított pizzánál sosem volt ilyen érzésem. Mindenki döntse el, hogy ez jó-e vagy sem, részemről nem tartom rossz dolognak, hiszen utána sózni mindig lehet, de kivenni már nem. 
Ráadásul nagy (nagyobbnak tűnik 32cm-nél, legalábbis a helyben fogyasztott), és nem spórolják le róla az anyagot.  Ettem már olyan helyen, ahol hébe-hóba volt rajta szalámi és a többi, de persze az ára ehhez mérten alacsony is volt annak.

Zárás képen fagylaltot fogyasztottunk tölcsérben, gombócának ára 180,-Ft, ami ahhoz képest, hogy Szombathelyen 200-240,-Ft között mozog a Carte'Dor, meglepően jó ár.

Ráadásul idén már - tavaly úgy emlékszem még nem - bankkártyával/szépkártyával/étkezési jeggyel is lehet fizetni.

Összegzés képen mindenkinek ajánlani tudom csak. Remek kiszolgálás, békés környezet, a legjobb pizza amit eddig ettem (Szhelyen nincs hozzá fogható ízben) a saját készítéstűmön kívül persze. Ha tehetném csak innét venném a pizzát. 28 éve járok Badacsonytomajra, sok minden volt a helyén, de eddig ez az amire azt mondom, hogy sajnálnám, ha eltűnne.

Persze gamereknek fontos lenne, hogy legyen Wi-Fi, de sajnos ezzel nem rendelkeznek. Így az ételmegosztás vagy a mobilnetre, vagy otthonira hárul.


Végül:
+ remek kiszolgálás
+ békés környezet
+ barátságos árak
+ könnyű megközelíthetőség és ingyen parkolás
+ remek és ízletes pizzák
+ egyéb ételek
+ kérésre rajzolnak/írnak a pizzádra ketchuppal
- Wi-Fi hiány
- nem láttam bicikliknek tárolót
- az írás pillanatában, tavalyi menü a honlapon a Házhozszállítás fül alatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése