2014. augusztus 8., péntek

WoWs - Ti kérdeztek, mi válaszolunk 3.



Tudtok adni egy példát arra, hogy milyen lesz egy prémium hajó?
Egyelőre nem mondhatom meg a jövőben prémium hajók neveit, kivéve talán az Aurora cirkálót. De van egy másik érdekes információm a prémium hajókról, 4 osztály lesz a játékban és mindegyikben lesz prémium hajó. Mint a WoT-ban a prémium hajók két kategóriára bonthatók, 1. a tipikus prémium hajók amiket ezüst és XP szerzésére használhatsz főleg. A 2. már érdekesebb, a XX. sz. tengerészeti történelmében sok hajóterv volt, ami nem felel meg a Fejlesztési fánknak, mert nagyon nehéz őket kifejleszteni és játszani velük, de annyira szokatlanok és érdekesek, hogy nem dobhatjuk ki őket teljesen. Pl. lesz egy cirkáló a kezdeti szinteken, ami 14 főlöveggel lesz felszerelve, és nagyon nehéz lesz kezelni.

Hogyan tudja majd a játékos kezelni a játékban lévő repülőgépeket.
Lesz némi irányítási lehetőségük a repülőgépek felett a játékosoknak. Nem csak a légiszázadok repülési irányát határozhatják meg, hanem célpontokat is választhatnak nekik. Az, hogy mit irányíthat a játékos, a repülőgép típusától függ. Pl. felderítő repülővel fel tudják fedezni a még felfedezetlen részeit a pályának, az elfogókat ellenséges gépek levadászásárra lehet használni, valamint a torpedó és normál bombázók ellenséges hajókat támadhatnak. De nincs minden a játékos irányítása alatt, mert van a repülőknek MI-je a játékban. Pl. dönthetnek úgy, hogy vissza kell térniük az anyahajóra, ha kifogyóban van az üzemanyaguk. Valamint az MI segít a gépeknek, hogy kikerüljék az ellenséges tüzet.

Lesz határa a lőtávolságnak?
Minden ágyúnak megvan a történelmi lőtávolsága. Pl. a leggyengébb ágyúknak 12-15 km és pl. a Yamato főlövegeinek több, mint 40km. Van egy másik korlát, a látótávolság. Több összetevőtől függően, beleértve, hogy hol vannak a kémlelőnyílások változik, pl. a Yamato-nak olyan 20-25 km. Ez azt jelenti, hogy ezen belül pontos találatokat tudnak bevinni, viszont ennél messzebb már sokat veszít a pontosság.

Ellenséges hajó felfedezése függ a hajó osztályától, valamint a hajók használnak Morse kódot, szonárt vagy visszhang lokátort?
Az ellenséges hajó felfedezési képesség függeni fog az általad használt hajóosztálytól, de még osztályon belül is különbözik. Függeni fog a hajó szintjétől és kifejlesztési állapotától. A hajók láthatósága -akár csak a való életben - a méretüktől függ, repülőgép-hordozók és csatahajók nagy távolságról is észrevehetők, de a csatahajók megfigyelő pontjai magasabban vannak, szóval messzebbre látnak. Morse kód nem lesz. A szonárt vízalatti objektumok felfedezésére használják, és mivel nincs tengeralattjáró, így szonár sem lesz. Visszhang lokátorokat a mélység mérésére használnak, és nem felszíni objektumok felfedezésére. Jelenleg a radarrendszerek az ellenség távoli felfedezésére vannak használna. Valamint a repülőgép-hordozók felfedező gépekkel fedezhetik fel az ellenséget nagy távolságokon.

Mennyi ágyút tud majd egy játékos irányítani?
Ahogy már mondtuk, a fejlesztés jelenlegi állapota szerint a játékosok a főlövegeket, torpedóvetőket és a repülőgépeket irányíthatják. A légvédelmi és a másodlagos ágyúkat az MI irányítja. De ez a típusú fegyverzet kiiktatható pl. mikor egy játékos észrevétlen akar maradni egy ellenséges hajó közelében. Ha minden fegyvert a játékosnak kéne irányítani az nagyon megbonyolítaná a játékot a játékosainknak, így eléggé nehéz megmondani, hogy mennyi ágyú lesz a játékosok irányítása alatt egy csatában. Azt mondanák, hogy maximum 5, ha azokról a felszerelésekről beszélünk amik ki és bekapcsolhatóak. Ha az ágyúk számáról beszélünk, akkor a hajó karakterisztikáitól függ.

A repülőgépszázadoknak szükségük van szervizelésre csaták között?
A repülők a hordozóknak olyanok, mint ha arti lövedékek volnának. Mielőtt csatába mész eldöntheted, hogy milyen típusú gépeket viszel magaddal. Minden hordozón vagy egy század amit a játékos irányít és vannak amik a hangárban vannak. Ha csata közben a századból kilőnek gépeket és a század visszatér a hordozóra, akkor a hangárból egészül ki a létszámuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése