2013. március 1., péntek

A hónap tankja: T71 amerikai könnyű tank

Forrás: http://worldoftanks.eu/news/6184-tank-month-t71/
(Nem fordítok le minden mondatot, a sallangot kihagyom. Valamint a felszerelés és legénység képességeket, hiszen mindenki látja a játékban magyarul.)




Március 1. 6:10CET-től Április 1. 6:00CET-ig, 30% extra bevételt hoz, az Amerikai T71 könnyű tank.

Valamint  50%-os akcióban lesz a boltban, Március 1. 6:10CET-től Március 5. 6:00CET-ig.

Történelme:

Keveset tudunk erről a szokatlan US tankról, hiszen sosem került ki a harcmezőre a a gyárból. Ugyan az lett a sorsa, mint sok más érdekes háború-után kitalált tanknak, amikor is az US tank gyártás gazdag volt ötletekben, de egyre kevesebb volt a kapott támogatás. Az ipar előző gyors ütemű terjeszkedéséből szerzett tapasztalattal felvértezve vágtak neki az US mérnökök, hogy feljavítsák a teljes könnyő, médium és nehéz tank ágaikat, és kipróbáljanak új, náha kísérleti technológiákat. Amelyik kísérlet nem úgy teljesített, ahogy szerették volna, akkor gyorsan eldobták, és a T71-is így járt, amiből csak egy modell tank készült és sosem látta meg a napvilágot.

A néhány létező dokumentum szerint, a fejlesztés a korai 50-es években kezdődött, mikor az "US Ordnance Comittee" egy új könnyű tankot rendelt külön specifikált tulajdonságokkal, a T41E1 lecserélésének szándékából - ami szintén már egy továbbfejlesztett utód tank volt a kísérleti továbbfejlesztett T37 könnyű tank lecserélésére. 3. generációs kísérleti tankként, a T71 ugyan azt a merész természetet akarta követni, egy nehéz 90mm-es ágyúval 20tonnás vázra szerelve. Az olyan gyártók, mint a Detroid Arsenal Tank Plant egy oszcilláló torony tervével áltak elő, ami képes lett volna kezelni az ágyú visszaütését. Ez igen csak szokatlan technológia volt és csak néhány tankon alkalmazták az egész világon. Mivel a tankot levegőben is akarták szállítani, ezért a súlyát tovább kellett csökkenteni, ami miatt viszont csak 76mm-es ágyú volt felszerelhető rá, de így lehetőség nyílt auto-loader használatára.

A tervezők mennyiség a minőség felett elvet szerették volna követni, így lenyűgöző lövési sebességgel ruházták fel (az elkerülhetetlen dob cseréig természetesen) és 60 különböző lövedék hordozására alkalmas lőszer rekesszel. Ultra-könnyű és egy rendes AOI-628-as motorral hátra felszerelve az agilis gyorsaságért, a mérnökök úgy gondolták, hogy egy fürge felderítő és arti támogató tankot hoztak létre. De megfeledkeztek egy fontos tényezőről: a páncélzat. A kötelező súly megkötések miatt, a tank egy "papírvastagságú" 25mm-es páncél kapott, ami nem nyűgözte le az "Ordnance Comittee"-t. Legvégül a képességei nem értek fel, abban az időben a hadviselés megváltoztatásához szükségeshez. A projektet 1953-ban eldobták, és csak egy fából készült modell maradt róla.


 T71 a WoT-ban:

Játék tippek:
A kulcsszavak ehhez a 7-es szintú US könnyű tankhoz: "Állandóan mozogj!" és "Kerüld el a tűzvonalat!" Amíg az első rész könnyű, hál a 400hp-s motornak, azon fogod kapni magad, hogy a második célt már nehezebb elérni. A könnyő T71 lenyűgöző 64.4km/h-s maximum sebességgel rendelkezik és még a 70-et is meglépi ha van momentuma és lejtőn halad. Néha úgy érezheted, hogy egy távirányítós autót vezetsz. A csodálatos fürgeségnek hála, klasszikus felderítő manővereket hajthatsz végre, ha úgy érzed, hogy előre rohansz és az első akarsz lenni aki felderíti az ellenfél mozgását. De azt ajánljuk, hogy mindig maradj fedezve, és sose lassíts, ha így teszel.

A 25mm-es ultra-vékony páncél könnyen sebezhetővé tesz minden oldalról. Habár tisztességesen lejt elől, nem sok pattanást fogsz látni. Tarts észben, hogy az MM értéke miatt, 8-9-es osztályú csatákba kerülhet, szóval sokszor fogsz nagy ellenfelek közé kerülni, nagy tankokkal, ágyúkkal, páncélzattal, és viszkető újjal a ravaszon. 840hp-val, az első lövés amit elszenvedsz, lehet az utolsó is. Ráadásul a 400m-es látótávolság miatt, előfordulhat, hogy az ellenfeleid előbb észre vesznek, mint te őket. Az a javaslatunk, hogy időről-időre maradj hátra, és és segíts a társaidnak a nehéz tankokat kísérni, vagy gyenge ellenfelekre vadászni. Ahelyett, hogy ráugrasz bármire ami először a látómezőbe kerül, megfontoltan válassz célpontot, hozzád hasonló könnyű tankora vagy, artikra támadva, ha már az ellenfél térfelén vagy. Próbáld meg vegyíteni a feladataidat, hogy a legjobban segítsd a társaid, pl. felhasználva a sebbességed és tűzgyorsaságod, hogy felderítő elfogó légy, vagy hogy rajta üss a rejtőzködő TD-en.

Tartsd észben, hogy a T71 nem alkalmas szemtől-szembeni harcra! Ha mégis a közel harc mellett döntenél, akkor "float like a butterfly (légy könnyed, mint egy lepke)" és "sting like a bee(szúrj, mint egy darázs)". Táncold körbe az ellenfeleid és éreztesd velük a 6lövéses autoloader erejét, a 16mp-s dob újratöltésig. Számíts az újratöltésre, pl. 270 fokokban piruettezd körbe amire lősz, és biztonságosan vonulj vissza, mikor az újratöltés jön.

Ha ezt teljesen el akarod kerülni, akkor maradj közel a társaidhoz, vagy a széleken próbáld meg bekeríteni az ellenfelet, olyan támadási szögből amire nem számítanak. A maximális élvezethez, megpróbálhatsz 3fős könnyű tank szakaszban játszani, túlerővel legyűrni a magányos ellenfeleket gyors támadásokkal, még azelőtt, hogy egyáltalán eldöntené, hogy kire is lőjön.

Állandó mozgás (nem túl gyors, nem túl lassú) az életmentőd, és fő erősséged. Időzz túl sokáig egy helyen, és azon kapod magad, hogy gy lövésből kikapott egy arti. Menj túl gyorsan (főleg a fizika-upgradelt dombokról való ugráskor) és még az előtt elveszted a lánctalpad, hogy csatába értél volna. Kiegyensúlyozott megközelítés, és a felderítő taktikák,  könnyű-közepes tank szerű játékstílussal keverve fogja a legjobb eredményeket produkálni.

Erősségek és gyengeségek

Előny:
  • Nagyon agilis és gyors 
  • Nagy tűzgyorsaság, amivel sok fájdalmat kioszthatsz rövid, koncentrált sorozatokkal
  • Sok móka, ha szakaszban egyenértékű tankokkal játszod
Hátrány:
  • Páncél ( lényegében nem is létezik)
  • Könnyen elveszti a lánctalpát, vagy megsérül a motor
  • Kihívássokkal teli MM érték

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése