2013. április 15., hétfő

WoWs - képek és infó Kabazabak -tól

Végre az EU fórumon is történt valami a napokban. Kabazabak megosztott pár infót a készülő World of Warships-ról.

Nehéz Cirkáló - "New Orleans"
A "New Orleans" cirkáló a New York-i hajógyárban készült 1934-ben, és igen csak sikeres képviselője volt a "Washington Cruisers" (cirkáló) osztálynak. 10.000 tonnás kiszorítási határral épült, és a teljes súlyának 15%-a páncélzat volt. Azonban a hajó megfelelő védelemmel rendelkezett, és masszívnak épült, egy 203mm-es elülső torony páncélzattal, és egy 127mm-es fő páncélövvel, ami kb. 3m magas volt, ezzel lehetővé téve, hogy a legénység szem-szintben csatázzon egy osztálytárs hajóval. Igen csak jó sebességgel is rendelkezett, a 32 csomós cirkáló sebesség lehetővé tette, hogy lépést tartson mindenhol a Csendes óceáni hadszíntéren.

A csatát a japán bombák alatt Pearl Harborban kezdte, részt vett a Midway-i csatában, a Tassafaronga-nál vett részt a Guadacal-is csatában, Wake sziget és Gilbertovyh szigeteknél is részt vett az operációkban. 1944-ben, a Truk-i, Saipan-i, és a nagy Leyte-i csatáknak is részese volt, mielőtt csapatokat tett volna le 1945-ben Okinawa-n.





Csatahajó - "New Mexico"
A "New Mexico" az első csatahajó turbóelektromos meghajtással a világon. Az I. Világháború alatt építették, a '"Nevada" fejlesztéseként - híres a páncélozási irányelvéről "mindent vagy semmit".
Nem volt semmi különlegessége a széles osztálytárs osztályai közül. Négy hármas-ágyúval 14 inch fejenként, és nagyon vastag páncélövvel és torony páncélzattal (legvastagabb részen 457mm!), és 21 csomós sebességgel rendelkezett - tipikus listája az amerikai csatahajó tulajdonságoknak a köztes időszakban.

1934-ben a hajót teljesen felújították, ami egy teljesen modern hadi eszközzé tette. A Csendes óceáni háború kezdete, az összes <<New Mexico>> osztályt békés járőrözés közben az Észak-Atlanti óceánon érte, míg a haderők fő része a bombák és torpedók alatt semmisültek meg Pearl Harborban.

A "New Mexico"-t a Csendes-óceánra irányították át, ahol járőrözés és kíséret feladatokat látott el, mint erőteljesen felfegyverzett, és erősen páncélozott lassú jármű. Valamint részt vett, parti bombázásokban, több partraszállást is támogatva, a keményen védett, Tarawa-n, Luzon-on, Okiwana-n, és masszív kamikaze támadások alatt harcolt.
A "New Mexico" a viselője az egyik "légvédelmi" rekordnak: 4 repülőt lőtt le 16 perc alatt, az Okiwana-i csatában.





Csatahajó - "North Carolina"
 A "North Carolina" 1941 áprilisában lépett szolgálatba, és az első hajó volt az U.S.-ban, amit a csathajó szünet után gyártottak. Erős 9db 16 inch ágyúval (a legerősebb a kortársai közül) és 28 csomós sebesség elérése volt képes, ami csak 2 csomóval maradt el a leggyorsabb kortársaitól, mint a német "Bismarck" és az olasz "Littorio". Erős légvédelmi felszereltséggel, és 17,450 mérföldes cirkáló távolsággal, ezt a hajót az osztálya egyik legjobbjává tették.
De a hajó rendlekezett a saját "Achilles-inával". Sok aspektusában elégtelen volt a páncélozottsága (fő páncélöv - 305mm, ami azt jelentette, hogy gyengébben volt páncélozva mint elődei, és ezért csak 356-mm-es ágyúkig nyújtott megfelelő védelmet.) De páncélzatban amiben a "North Carolina" hiányt szenvedett, azt kiegyensúlyozta egy erős légvédelmi rendszer (ami hibátlanul működött).
1942-ben a hajót, a "Tripitz" egy lehetséges áttörési kísérletének ellensúlyozására használták, az Észak-Atlanti részen, mielőtt a Csendes-óceánra átvezényelték nyáron abban az évben. Csendes-óceáni hadszíntér Déli részén teljesített szolgálatot, repülőgép-anyahajók biztosításaként, a Guadalcanal-i csatában, (főleg az légvédelmi lövegeivel), és a cirkáló csapatoknak biztosított védelmet a Csendes-óceán számtalan szigeteinél.




Forrás:http://forum.worldofwarships.eu/index.php?/topic/727-game-screenshots-world-of-warships/page__p__10233#entry10233

(DX: Egyenlőre úgy néz ki, hogy a WoWs - 2013 3. negyedévében kerül zárt alpha-ba.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése