2014. november 13., csütörtök

Ingyen Mount & Blade és (majd) Witcher 2

Novembert írunk, a korcsolyapálya még nem nyitott ki, a strand meg már régen zárva. A gesztenye is elfogyott, hát mit csináljon ilyenkor az ember? Mondjuk próbáljon ki egy játékot, főleg, ha ingyen van.
Nem tudom hányan ismeritek a Good Old Games, más néven GoG oldalt, de írok róla. www.gog.com
Hasonlóan a Steam vagy Originhez itt is játékokat vehetünk, de egy központi kliens nélkül. Itt a honlapon vesszük meg a játékot és a telepítőt is onnét töltjük le. Ami jó bennük, hogy a régi játékokat megcsinálják működőképesre modern rendszereken is. Akár DOS-os játékokat is játszhatunk anélkül hogy dosboxot vagy mást kelljen nekünk külön telepíteni. És DRM mentes játékok!

Hogy a lényegre térjek a Mount & Blade ingyenesen beszerezhető azonnal (még egy napig), illetve ha 7 napig minden nap ellátogatunk az oldalra és rákattintunk a Witcher 2 "matrica gyűjtésre" akkor 7 nap múlva azt is megkapjuk. (+ egy filmet)

Mount & Blade

De miről is van szó? Középkor, lovagok, akció vegyítve szerepjátékkal egy nyitott világban. Karakter-generálással kezdődik a történet, miután pedig kiválasztottuk nemünk, kinézetünk, képességeinket és kasztunkat irány a kaland. Mi is kell, hát kell valami feladat. Amit fel is vehetünk a városokban. De persze egy fecske nem csinál nyarat, annál inkább egy csapat. Szóval szerződtessünk magunk mellé pár tagot akik mellettünk állnak majd a harcokban. Alapjáraton ennyi kezdetnek elég. De milyen világban élünk? Természetesen élőben és lélegzőben. Városok szerte szét, karavánon az utakon, stb. Persze vannak negatívumok is, néhol nezézkes kezelőfelület, és előfordulnak grafikai hibák.
Rövidre fogva: Ha túl lépünk a szerény gyártási költségen, akkor egy igencsak jól eltalált és élményekkel teli játékra bukkanunk, amiben azt teszel amit akarsz. Légy hős, gonosztevő, vagy csak valaki aki elvan a kis világában. Ez a játék mindenkinek ajánlott aki szereti a középkort, a lovagokat és a középkori harcokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése