2014. február 6., csütörtök

WoWs - Könnyű csatahajónak lenni?

rsz_picture_4_en (1)

Felderítés és távol-lövési képesség

Az ellenfelek megsemmisülésének gondolatával indul el az ember a csatába "Elsüllyeszteni mindet? Pff, gyerekjáték!" Csak akkor döbben rá, hogy valami szörnyűség fog történni a hajójával, mikor szembekerül egy csapattal belőlük. Ez a nehéz útja annak, hogy egy csatahajó parancsnok megtanulja, a felderítő gépek használatát. Nélkülük, teljesen a csapatra kell támaszkodni, és ők nem mindig érdemlik meg ezt a bizalmat.
A hidroplánok elég gyorsak és tartósak jó látótávolsággal. De, nagyon sebezhetőek - csak felderíthetik az ellenséget és nem élik túl a légvédelmi tüzet, vagy a vadászgép támadásokat. Figyelembe véve, hogy a légi erőforrások korlátozottak, nem kellene a felderítő gépeket egyenesen ellenséges tűzbe küldeni.

Hogyan semmisíthetsz meg egy ellenséges csatahajót?

Ahogy korábban írtuk, a tüzelési távolságtól függ, hogy milyen típusú (vízszintes vagy függőleges) felülete fog valószínűleg érni a találat. Maga a tüzelési távolság függ az ágyú típusától. Bármilyen párharc kombinációban, mint például Yamato vs. Iowa ellen, mindig van egy terület, ahol ahol az ellenfél páncélját nem lehet átütni. Ezt sérthetetlen területnek hívjuk.
rsz_picture_5 (5)
Ez széles körben ismert, de nem szabad úgy gondolni rá, mint teljesen biztonságos terület! Nehéz fő-kaliber lövedékek komolyan megsebezhetik a páncélozott részeket direkt átütés nélkül, szilánkolódás miatti sérülést okozva, kisebb legénységi sérülést vagy hasonló hatású sérülést.
Ez alapvető tudás a valódi csatákban, pl a Jutlandi Ütközetben. Alább egy George van Hase általi leírás olvasható. A lövedék a Derfinger csatacirkáló összekötő tornyát találta el. Meglehetősen biztonságos volt abban a toronyban egészen eddig a pillanatig.
“Eddig, nekünk a páncélozott toronyban egészen jól ment... de a gondolatmenetem hirtelen megszakadt. Hirtelen, egy csattanást hallottunk ami úgy hangzott, mint a közelgő végzetünk. Egy szörnyűséges üvöltés, hatalmas robbanás és azután sötétség, amiben hatalmas lökést éreztünk.Úgy tűnt, hogy az egész tornyot feldobta valami órás kéz a levegő, hogy remegve visszabucskázzon a korábbi helyére. Egy nehéz lövedék találta el az elülső-irányítót kb. 50cm-re előttem. A lövedék felrobbant, de nem ütötte át a vastag páncélt, amit egy kedvezőtlen szögben talált el, habár hatalmas darabokat tépett ki.”
Tüzelési távolság ismerete (nekünk és az ellenfelünknek is) segíthet elkerülni az ilyen helyzetet. Egy direkt találat egy értékes modulba sok időt vesz el tőlünk ami más dolgokhoz lenne szükséges, pl. hidroplán felderítés irányítása és torpedótámadások, légitámadások, és még a saját csapattársaink akik nem vették észre, hogy az útjukba kerültünk. Biztosan nincs idő unatkozni!
rsz_picture_6_en
Természetesen, ez a fajta móka különbözik egy rombolóétól, de nem kevesebb az akció itt sem. Hozzászokva a játékhoz, a játékosban kialakulnak működő taktikák, amik párhuzamos csoportban végrehajtott gondos lépésektől, pl. mint a Jutlandi Csatában a rombolócirkálók összecsapása, a gyors megközelítés és pontos lövések leadása az ellenségre, mint a Holland Öbölbeni összecsapásokig terjed.

3 megjegyzés:

  1. Haháá, Yamato vs Iowa, már nagyon várom :D

    VálaszTörlés
  2. én is mind kettőt megfogom szerezni ,viszont indulhatna már a béta ahogy olvastam pár tesztelő komentjéböl (már amennyit burkolva elmondhattak) az az ,hogy most is lehetne kezdeni a bétát.
    remélem ebben a hónapban elindul én hiába fórumoztam nem kerültem be az alfába mert nem volt 1200 posztom mert dolgozom szóval ezért reménykedem ,hogy bétába bekerülhetek.

    VálaszTörlés
  3. Hogy lehet bekerülni a bétaéba?

    VálaszTörlés