2013. május 1., szerda

30.04.2013 - 2. rész

-a kínai Type 100 TD nem más, mint az orosz SU-100, licencelt-gyártott (vagy csak importált) kínai verzió
- régen, a játékmechanika megengegte, hogy a motor bármilyen találat után kigyulladjon (függetlenül a találat nagyságától), megváltoztatták (egy szükséges sebzés/találat határértéket) mert az alacsony szintű járművek túl gyakran kigyulladtak a gyorstüzelő ágyúk miatt
- a Maus sebességét a "a fejlesztőitől kapott információk" alapján állították be


Storm megerősítette, hogy ez teljesen igaz - egy Crueldwarf nevű játékos magyarázata a köpeny működésére:
Ez a poszt a 8as médium tankok köpenyére (mantlet) vonatkozott (legfőképpen az Indienpanzer köpeny vastagság sírásra). Szóval, minden tanknak van egy "üres tere" (e zóna nagyon vékony páncéllal), a köpeny mögött, ahogy a fenti képen látszik. A külömbség az, hogy a Pershing-nek sokkal vastagabb köpenye van a többi 8as médium tankhoz képest és a T-44-nek csak egy pici "üres" része van a köpenye mögött.
Szóval, a Pershing második agyújánál 203mm vastag köpenye van a közepén a 57mm vastag a szélén, de a szélek fedik egymást a torony páncéllal ami 101mm vastag, és így a páncélvstagsága 158mm vastag effektíve. A legvastagabb részen, (ahol a köpeny közepe fedi a torony páncélt -nagyon kicsi) a páncél 304mm vastag.
A T-44 (mindkét ágyúval) csak egy 120mm vastag köpennyel rendelkezik, de a "lyuk" mögötte relatíve kicsi. Csak a köpeny közepe üthető át teljesen. A szélek amik fedik egymást a torony páncéllal, 240mm effektíven - és azt eléggé nehéz áttörni.
Az Indienpanzer 130mm vastag köpennyel rendelkezik (középen), de a lyuk mögötte igencsak nagy. Plusz, a köpeny szélek csak 100mm (belső szél) és 55mm (külső szél, ahogy látszik a képen) vastagok. A hatalmas "lyuk" az ára nagyon jó ágyú fel/le mozgatási szögnek. Ez azt jelenti, hogy a köpenynek csak nagyon kis része kb. 170mm vastag, a többi (főleg a közepe) 120-130 mm-es. Vagyis, az Indienpanzer köpenye igen vékony a méretéhez képest.

Forrás:http://ftr-wot.blogspot.hu/2013/04/3042013-part-2.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése