2013. május 2., csütörtök

WoWs - Egy újabb hajó Kabazabak-tól

USS Kidd

Az USS Kidd a Fletcher osztályú rombolókat képviseli, és id. Isaac C. Kidd altengernagy után lett elnevezve, akit a zászlóshajóján ért utol a végzete, az USS Arizona fedélzetén a Pearl Harbori-i támadáskor.
A "Kidd" keményen kivette a részét a Csendes óceáni harcokból, szinte az összes fontos tengeri akcióban ott volt, és összesen 8 harci csillagot szerzett. A legénység a kalóz Kidd kapitányt adoptálta kabalának, és felfestették a híres kalóz képét magasra az elülső kürtőre. Megszívlelve a kabalájukat a legénység "váltságdíjat" kezdett el kérni a megmentett pilótákért - fagylaltot és egyéb finomságokat - a repülőgép-anyahajókon lévő társaiktól, míg végül a hírneve "Pirate of the Pacific" (Csendes-óceáni kalóz) lett és nőtt.
"Kidd" nagyon sok szerepet betöltött, mint romboló az US tengerészetben: tengeralattjáró-elleni feladatok, vízbekerült pilóták kimentése, parti bombázás, és légvédelmi platform.
A Wake Island (DX:erről mindig a névről, a Battlefield sorozat jut eszembe xD -bocsi egy kis kitérő) elleni 1943. Októberi légi támadásokkor, és megint Novemberben, valamint a Rabaul és Bougainwille elleni támadásokkor nyújtott kíséretet az anyahajóknak. Csatában volt Tarawa-nál a Gilbert Island-i megszálláskor 1943 Novemberben, és a Marshall szigetek közelében 1944 Januárjában.
A romboló ezen kívül részt vett a Roi és Kotje-i csatákban, támogatta Aitape és Hollandia megszállását Új-Gíneában, Saipan-ban, segített Guam bombázásánál, a Philippine-i támadásnál is segédkezett, valamint, Okinava megtámadásánál is, ahol 38 ember meghalt, és 55 megsérült egy Kamikaze támadásban.
Napjainkban a "Kidd" a Mississipi folyón van a Baton Rouge-nál, Louisiana-ban, a Louisiana-i Tengerészeti Emlékhely ékköveként. Az 194 Augusztusi állapotába helyreállítva, "Kidd" az egyik legpontosabb és autentikusabb darabja a történelmi flottának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése