2013. február 20., szerda

Figyeljetek a csalókra, átverőkre, arany-eladókra! avagy scammers, the cheater, te goldseller

Forrás: http://wot-news.com/main/post/02202013/3/Ostorozhno-moshenniki

A lényege a dolognak az, hogy a a Server WoT News, akiről tudni lehet, hogy mindig megbízható híreket/infókat ad (sosem postolnak pletykákat, vagy alaptalan dolgokat), kiadott egy figyelmeztetést.
A lényege a dolognak: hogy van pár olyan oldal, akik "ingyen/olcsó aranyat" kínálnak, amit aztán be lehet "váltani", de csak a WoT (account) felhasználói fiók jelszó/felhasználónevével való, ő oldalukra történő bejelentkezéssel. Szükségtelen mondani, hogy ez egy átverés. Aki így tesz annak ellopják a fiókját. DE van tovább, hohó :D .Néhány játékos chat üzenetekben keresi meg az embereket "fejlesztőknek" kiadva magukat, azt mondva, hogy a játékos "nyert egy nyereményt" és ugyan azt kérik (sőt akár még bankkártya számot is), hogy "leellenőrizzék az azonosságot". Igen ez is átverés.

Wargaming munkatárs sosem fog tőletek account információt kérni, főleg azért nem mert nincs rá szükségük, hiszen látják  rendszerben. Valamint, egyedül a Wargaming (a honlapukon keresztül), az egyetlen legális "arany szolgáltató", minden más "50%os akció" átverés.

Ráadásul az ilyen oldalakon keresztül az ember finom kis látogatókat szerezhet a gépére - tudjátok, malware, spyware, és a többi jóbarátjuk.  Szóval ne dőljetek be az ilyennek. Volt nálunk az EU szerveren is ilyen járvány főleg a lengyel és csehszlovák társaságban, mert sok "khm hát értelmileg nem a toppon lévő egyén", hírdette az ilyen oldalakat, hogy "visszavágjunk a gonosz Wargaming-nak". Annyira buták voltak, hogy még egy 3. fél szerverre is posztolták (amit bárki elolvashat), azzal dicsekedve, hogy mennyi aranyat vettek a kínaiaktól. Természetes mindenki aki abban a témában volt bannolva lett (szó szerint több tucat) és a bolondok jöttek a fórumra reklamálni/rage-elni.


Szóval, ne legyetek ostobák, de tudom, hogy nem vagytok. Hiszen nálunk Magyarországon már rengeteg ilyen volt (pl. felhívnak valamelyik bank nevében, hogy sok pénzt nyertél, de cserébe vegyél sok telefonos feltöltőkártyát, mond be a számukat......, vagy most ami volt  számítógépre, hogy elindulás után feldob egy ablakot, hogy blokkolva van gép a rendőrség/más szerv által, mert olyan tartalmakat nézegetettetek, és fizessetek bizonyos bankszámlára összeget a feloldásért, és a többi hasonló átverés).
Eredményes csatákat kívánok, köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése