2013. február 28., csütörtök

"The mods strike back" - Storm hozzászólása a mod témához

The mods strike back
(by Storm)

Overlord blogában történt történet folytatása:

A cikk alatti kommenteket olvasva, világossá vált, hogy valamilyen különös logika által (vagy agyi folyamat), valahogy lehetséges arra az eredményre jutni, hogy "'minden modot bannolni" akarunk. Szeretném tisztázni a helyzetet.

A modok száma növekszik. Azoknak a játékosoknak a száma, akik modot használnak szintén növekszik. Modok bukkannak fel - hasznosak bukkannak fel és ártalmasak is bukkannak fel egyaránt  a játék számára. Szeretnénk valamilyen rendet felállítani közöttük. A célunk nem az, hogy "mindent bannoljunk". Analizálni fogjuk a modokat, a népszerűségükét és így tovább. Senki sem fog a hasára csapni és bannolni mindent csak úgy, vagy mert "SerB és Storm így akarja." Alaposan meg fogjuk vizsgálni őket. Néhány modot (gyakran használt és a játék számára nem ártalmas) még a kliensbe is be fogunk építeni - hogy melyikeket, azt hivatalosan fogjuk eldönteni, és más dolgoknak (főleg a kezelőfelületre vonatkozók) saját mod-API -t fogunk készíteni. Az EULA(ÁFSZ) -zt is át fogjuk dolgozni (hogy ne legyen skizofrénia) és bannolni foglyuk az ártalmas modokat.

Röviden:
Nincs ok a hisztériára. Szemtől szembe fogunk beszélni a moderrekkel,  hogy rendbe tegyük a dolgot.

A beszélgetésből:
-még nincs eldöntve, hogy a *.ryc fájlok minden modifikációja bannolva lesz-e (ahogy korábban levontuk). Egyenlőre ez csak egy ötlet, kiértékelés alatt, az előző ban bejelentés csak "trollkodás" volt.
-a fejlesztők hivatalos moddal rendelkező kiadásokon gondolkoznak, de gond lehet a támogatással velük, mikor új javítás jön ki
-dinamikus tank tulajdonságok a garázsban: kész lesz amikor elkészül (SS: a beszélgetéshez nem kapcsolódik)
-Storm modok nélkül játszik
-jelenleg, a legvalószínűbb mod ami elsőnek bekerül Storm szerint, az az újratöltés visszaszámláló
-Storm elmagyarázza, hogyan harcolhatnak a laser-pointer ellen: "Lehetséges például ellenőrizni az ágyú hosszát a futtató környezetben, és ha ez hosszabb, mondjuk 30 méternél, akkor nem renderelődik."

http://ftr-wot.blogspot.hu/2013/02/the-mods-strike-back-storm-writes-on.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése